Kestävää lähimmäisyyttä ajasta aikaan

2.5.2018 klo 09:45 Kolumnit Sari Essayah

Toukokuun 6. päivänä 1958 helsinkiläiseen olohuoneeseen kokoontui joukko, jolla oli unelma. He halusivat perustaa kristilliseltä arvopohjalta toimivan uuden yhteiskunnallisen liikkeen. Pienten alkujen illasta meni 12 vuotta ennen ensimmäistäkään eduskuntapaikkaa. Tunnen suurta kunnioitusta silloisia puolueveteraaneja kohtaan, jotka olivat uskollisia vähässä. Vuosien vieriessä vastuuta on sitten puolueena kannettukin niin kunnissa, eduskunnassa, hallituksessa kuin Euroopan parlamentissakin.

Kristillisdemokratian keskiössä ovat kristillinen ihmiskäsitys, oikeudenmukaisuus, kestävä kehitys, vapaus, vastuu ja lähimmäisenrakkaus. Nämä perusarvot kestävät aikojen koetuksissa ja ne antavat edelleen niin meille yksilöinä kuin yhteisöillekin kestävän eettisen perustan ja toivon tulevaisuudesta.

Puolueen alkuperäinen työnäky on edelleen ajankohtainen: ”edustaa kristillis-isänmaallista suuntausta maassamme” ja tukea ehdokkaita, jotka” tuntevat vastuun kristillisen hengen ja moraalin turvaamisesta, kotien eheytymisestä, vanhusten vaalimisesta ja nousevan polven kasvattamisesta”. Tälläkin kaudella olemme puolustaneet ihmisen elämän niin alku- kuin loppuhetkien suojelua, kristillistä perhe-käsitystä, päiväkotien ja koulujen arvokasvatusta ja viimeisimpänä olleet edistämässä vanhusasiainvaltuutetun saamista.

Kristillisdemokratia on kansainvälinen aate, vaikka samaan aikaan korostamme sitä, että päätökset on tehtävä niin lähellä ihmistä kuin mahdollista. Kristillisen Liiton ajoista lähtien puolue on ollut aktiivinen kansainvälinen toimija niin pohjoismaisiin sisarpuolueisiin kuin eurooppalaisiin aateyhteisöihin päin. Globaaleissa haasteissa meillä kristillisdemokraateilla on myönteinen asenne kansainväliseen yhteistyöhön; onpa sitten kysymys kehitysyhteistyöstä, kriisinhallinnasta, ilmastonmuutoksen torjunnasta tai ihmisoikeuksien turvaamisesta.

Kristillisdemokratian keskiössä ovat kristillinen ihmiskäsitys, oikeudenmukaisuus, kestävä kehitys, vapaus, vastuu ja lähimmäisenrakkaus. Nämä perusarvot kestävät aikojen koetuksissa ja ne antavat edelleen niin meille yksilöinä kuin yhteisöillekin kestävän eettisen perustan ja toivon tulevaisuudesta.

Ylös