Kristillisdemokraattien 60-vuotisjuhla jatkui Hakaniemen markkinoilla

7.5.2018 klo 09:05 Politiikka Kristiina Kunnas

Juhlakrapulasta ei ollut jäljellä merkkiäkään, kun 60-vuotias Kristillisdemokraatit jatkoi synttärinsä viettoa Hakaniemen markkinoilla sunnuntaina.

Sari Kumin, Kristillisdemokraattien Helsingin piirin varapuheenjohtaja, tarjoili synttärikarkkeja ja KD-Lehteä iloisen hymyn kera. (Kuva Kristiina Kunnas)

60-vuotias puolue Kristillisdemokraatit oli järjestänyt lauantaina 5. toukokuuta Helsingissä puoluevaltuuston kokouksen sekä lisäksi juhlinut Vanhalla ylioppilastalolla yli 330 hengen voimin koko illan.

Kyllä me pistämme hallitukselle aina kampoihin, kun siihen on tarvetta. – Sari Essayah

Sunnuntaiaamu koitti ihanan aurinkoisena. Edellisillan juhlinta ei paljon tahtia haitannut, sillä  jo varhain olivat Helsingin Kristillisdemokraatit pystyttäneet Hakaniemen markkinoille telttansa sekä tuoneet synttärikarkit ja KD-Lehdet jakoon. Ahkerat vapaaehtoiset aktiivit ovat puolueen toiminnalle ja vaalityölle kullanarvoisia.

Puheenjohtaja Sari Essayah saapui torille jo ennen kymmentä. Huikean hieno kevätsää sekä markkinat houkuttelivat Helsingin suositun torin täpötäyteen väkeä.

– Kyllä me pistämme hallitukselle aina kampoihin, kun siihen on tarvetta, Essayah vakuutti kriittiselle helsinkiläiselle.

Puheenjohtajaa lähestyi myös nuori koululainen, joka halusi tiedustella, millaista on kansanedustajan työ.

Mika Ebelingin rantalippu-juliste muistutti siitä, kuka on KD:n helsinkiläisvaltuutettu. Varavaltuutettu Mauri Venemies puolestaan päivysti torilla ennen jumalanpalveluksen alkua.

– Täälla olisi tarjolla synttärikarkkia – puolue täyttää juuri tänään 60 vuotta, kutsui iloisesti hymyilevä Sari Kumin markkinaväkeä. Kumin on Helsingin KD:n varapuheenjohtaja.

Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora keräsi allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen, jolla vaaditaan Suomeen vanhusasiainvaltuutettua. Kansalaisaloitteen voi sähköisesti allekirjoittaa täällä

Helsingin Kristillisdemokraattien piiripuheenjohtaja Tuulikki Tepora keräsi nimiä kansalaisaloitteeseen, jolla vaaditaan Suomeen vanhusasiainvaltuutettua. (Kuva Kristiina Kunnas)

Sareja oli torilla runsain mitoin, sillä pian paikalle tuli myös tamperelaiskansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja Sari Tanus.

Tanus on taistellut kuluneen eduskuntakauden aikana monen asian puolesta. Kaikkien kanssa ei ole saatu iloita voitosta, mutta menneeseen viikkoon Tanuksella osui kaksi suurenmoista asiaa. Ensimmäinen oli oman pojan Kristian Tanuksen kultamitali Suomen U18-nuorten jääkiekkoilijoiden maailmanmestaruuskisoissa Venäjällä viime sunnuntaina. Toinen voitto tuli eutanasia-äänestyksessä perjantaina eduskunnassa.

– Se, että Suomeen ei tule eutanasiaa sallivaa lakia, oli minulle tämän vaalikauden tärkein voitto, Sari Tanus totesi painokkaasti.

– Olen luvannut hoitaa ja helliä, en surmata, lääkäri-kansanedustaja Tanus muistutti Hippokrateen-valasta.

 

Varapuheenjohtaja Sari Tanus tapasi sähkömopoa käyttävän helsinkiläisen Timo Vauhkosen. Vauhkosesta on tullut eräänlainen kansalaisaktivisti hänen vammauduttuaan vakavasti ja jouduttuaan työkyvyttömyyseläkkeelle aivoverenvuodon seurauksena. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös