Sumppitempaus kutsuu tekemään hyvää Helsingissä, Espoossa ja Turussa

10.5.2018 klo 10:10 Politiikka KD Lehti

Vailla vakinaista asuntoa ry:n (Vva ry) Sumppitempaus järjestetään perjantaina 11.5. jo viidettä kertaa. Tapahtumia on Helsingissä, Espoossa ja uutena Turussa.

Vuonna 2015 Suomeen rantautuneen Sumppitempauksen tarkoituksena on kiinnittää kaupunkilaisten huomio asunnottomuuteen ja tarjota mahdollisuus tukea asunnottomuustyötä vaivattomalla ja miellyttävällä tavalla eli nauttimalla kuppi kahvia tai teetä.

Tapahtuman järjestäjä, Vailla vakinaista asuntoa ry:n mukaan ihmiset auttavat mielellään asunnottomia ja järjestöjä, jotka toimivat asunnottomuuskentällä, mutta kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta lahjoittaa rahaa. Sen sijaan Suomessa kahvi on suosikkijuoma ja lompakosta löytyy aina kolikko kupilliselle.

– Sumppitempaus on sekä tavallisille ihmisille että kahvilayrittäjille helppo tapa tukea asunnottomuuden vastaista työtä

Tempauksella halutaan osoittaa, että auttaminen ei aina tarkoita luopumista eikä vaadi suuria ponnisteluita.

– Sumppitempaus on sekä tavallisille ihmisille että kahvilayrittäjille helppo tapa tukea asunnottomuuden vastaista työtä. Tempauksesta on muodostunut vakiintunut varainhankinnan muoto yhdistyksellemme. Tällä kertaa tempaus on laajentunut ensimmäistä kertaa Turkuun, kertoo kampanjaa koordinoiva Vva ry:n järjestösihteeri Vlada Petrovskaja.

Tempaukseen osallistuvat kahvilat lahjoittavat päivän kahvimyynnin tuoton Vva ry:lle. Raha käytetään yhdistyksen matalan kynnyksen toimintaan. Jokainen Sumppitempaukseen osallistuva kahvila ja kahvinostaja on osaltaan mukana auttamassa.

– Kannustamme kaikki osallistumaan tempaukseen ja kutsumaan ystävätkin mukaan. Samalla, kun tuet asunnottomuustyö, voit viettää mukavan hetken ystävän kanssa, jatkaa Petrovskaja.

Tempauksessa ovat mukana turkulainen Cafe Victor ja kymmenen helsinkiläistä kahvilaa, joista Street Gastrolla on ravintola myös Espoossa. Muut tempaukseen osallistuvat kahvilat ovat: Rupla, Roots Helsinki, Roihuvuoren Rio, Makers Kahvila, Cafe Pequeño, Good Life Coffee, Kuuma, Kahvila Blossom ja Väinö Kallio.

Ylös