Ahvenjärvet laulavat Toivo Kuulaa Tarvaspäässä sekä Rauman Posellissa

17.5.2018 klo 08:35 Kotimaa Kristiina Kunnas

Toivo Kuulan kuolemasta tulee perjantaina 18. toukokuuta kuluneeksi 100 vuotta. Bassobaritoni Sauli Ahvenjärvi sekä baritoni Timo Ahvenjärvi pitävät laulukonsertit Espoossa perjantaina ja Raumalla lauantaina.

Säveltäjä Toivo Kuula haavoittui kuolettavasti ampumavälikohtauksessa Viipurissa Suomen sisällissodan loppuvaiheissa. Kuula oli kuollessaan vasta 34-vuotias, mutta häntä pidettiin jo suurena säveltäjämestarina.

Serkukset bassobaritoni Sauli Ahvenjärvi ja baritoni Timo Ahvenjärvi esittävät perjantain ja lauantain konserteissaan kattavan valikoiman Toivo Kuulan yksinlauluja. Pianisteina kuullaan Susanna Haukea sekä Saulin siskoa Anneli Vaahtorantaa.

Ihastuttava Gallen-Kallelan museo Espoon Tarvaspäässä on perjantain konsertin pitopaikka. Samaisena päivänä 18. toukokuuta tulee tasan 100 vuotta Toivo Kuulan kuolemasta.

Ihastuttava Gallen-Kallelan museo Espoon Tarvaspäässä on perjantain konsertin pitopaikka. Samaisena päivänä 18. toukokuuta tulee tasan 100 vuotta Toivo Kuulan kuolemasta. Konsertti alkaa klo 19. Lauantain 19.5. konsertti on Raumalla Kulttuuritalo Posellissa. Raumalla aloitetaan klo 15.

Laulujen lomassa kuullaan Kuulan Häämarssi sekä Elegia. Jaana Ahvenjärvi lukee otteita Toivo Kuulan puolison Alman (s. Silventoinen) päiväkirjasta.

– Kuulan yksinlaulut ovat rakastettuja ja hänen Häämarssinsa on kolmen toivotuimman häämarssin joukossa Suomen seurakunnissa, Sauli Ahvenjärvi kertoo.

 

Toivo Kuula -konsertit

Gallen-Kallelan museossa Espoossa pe 18. toukokuuta klo 19
Rauman Kulttuuritalo Posellissa la 19. toukokuuta klo 15
Liput 15/10€

 

Ylös