Virtuaali- vai reaalivaluutat? Kansalaisinfossa pohditaan maksamisen kehitystä

20.5.2018 klo 14:48 Kotimaa Merja Eräpolku

Miten virtuaalivaluutat, kuten Bitcoin ja sadat muut, toimivat? Voivatko lohkoketjutekniikkaan perustuvat kryptovaluutat olla tulevaisuuden ratkaisu vai pitäisikö valuutan arvo kytkeä johonkin todelliseen?

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä järjestää yhdessä Ajatushautomo Kompassi ry:n kanssa tilaisuuden maksamisen kansainvälisestä kehityksestä ensi tiistaina Eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfossa.

Suomen Pankissa ja valtiovarainministeriössä työskennellyt maksujärjestelmien asiantuntija Harry Leinonen esittää tilaisuudessa yleistajuisesti, mihin suuntaan kansainväliset maksujärjestelmät kehittyvät. Hänen esittämänsä ratkaisu valuuttakysymykseen poistaisi monia perustavia ongelmia.

– Siirtyminen reaalivaluuttaan poistaisi monia perusongelmia. Standardoitu kansainvälinen infrastruktuuri loisi yhtenäisen globaalin maksualueen, Leinonen toteaa.

Virtuaali- vai reaalivaluutta?

Tilaisuus maksamisen kansainvälisestä kehityksestä tiistaina 22.5. klo 17 alkaen Eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3. Asiantuntijana maksujärjestelmäasiantuntija Harry Leinonen. Tilaisuutta vetää kansanedustaja Sari Essayah. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Ylös