Perheiden määrä väheni ensimmäistä kertaa perhetilastoinnin aikana

25.5.2018 klo 10:09 Politiikka KD Lehti

Perheiden määrä pieneni ensimmäistä kertaa Tilastokeskuksen perhetilastoinnin aikana. Tähän asti perheiden määrä on kasvanut, vaikkakin viime vuosina hitaasti. Myös lapsiperheiden määrä jatkoi laskuaan.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuoden 2017 lopussa Suomessa oli 1 472 000 perhettä. Perheiden määrä pieneni ensimmäisen kerran koko Tilastokeskuksen perhetilastoinnin aikana. Määrä pieneni edellisvuodesta 4 100 perheellä.

Lapsiperheitä oli viime vuonna yhteensä 566 000. Määrä on pienentynyt edellisestä vuodesta 3 400:lla. Vähennys on suurempi kuin vähennys viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana keskimäärin, jolloin vuosittainen vähennys on ollut noin 2 000.

Eniten kasvoi sellaisten perheiden määrä, joissa on äiti ja lapsia.

Lapsiperheeseen kuuluu vähintään yksi alle 18-vuotias lapsi.

Eniten vähenivät avioparien perheet, joissa on lapsia ja vanhemmat ovat eri sukupuolta. Näiden perheiden määrä väheni lähes kuudella tuhannella perheellä.

Eniten kasvoi puolestaan sellaisten perheiden määrä, joissa on äiti ja lapsia. Näiden määrä kasvoi noin tuhannella.

Viime vuonna voimaan tullut laki mahdollisti samaa sukupuolta olevien parien avioliitot. Näitä perheitä on noin 1 600.

Ylös