KD mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla – Kuosmanen Demon paneelissa

26.5.2018 klo 09:22 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraatit on mukana tänä viikonloppuna 26.-27. toukokuuta järjestettävässä Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingissä. Demo järjestää sunnuntaina paneelikeskustelun, jossa keskustellaan siitä, miten puolueet voivat paremmin tukea demokratiaa niin Suomessa kuin ulkomailla. KD:ta paneelissa edustaa kehitysyhteistyötehtävissä aiemmin työskennellyt puolueen varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen.

Mitä suomalaiset puolueet voisivat oppia kehittyvien demokratioiden puolueilta? Mitä käytänteitä suomalaisesta demokratiasta voisi jakaa muualle? Miten houkutella aliedustettuja ryhmiä mukaan politiikkaan? Muun muassa näihin kysymyksiin paneelissa etsitään vastauksia.

Sunnuntaina 27.5. Mekong -lavalla kello 12 järjestettävän paneelissa keskustelemassa puheenjohtaja Touko Aalto (vihr.), kansanedustaja Pilvi Torsti (sd.), kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.), Helsingin valtuuston varajäsen Karin Palmén (r.), 2. varapuheenjohtaja Tomi Kuosmanen (kd.), kansanedustaja Silvia Modig (vas.), kunnallispoliitikko Suvi Karhu (ps.), kaupunginvaltuutettu Jenni Pajunen (kok.) sekä kansanedustaja Simon Elo (sin.). Paneelin juontaa Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki.

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo on aatteellisesti, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalaisten eduskuntapuolueiden yhteistyöjärjestö, joka edistää demokratiaa toteuttamalla ja tukemalla suomalaisten puolueiden ja demokratisoituvien maiden poliittisten liikkeiden välisiä yhteistyöhankkeita. Demon hankkeita on käynnissä Mosambikissa, Myanmarissa, Sambiassa ja Tunisiassa sekä pienimuotoisesti Sri Lankassa. Lisäksi Demo on aikaisemmin toiminut Nepalissa, Tansaniassa, Ghanassa, Egyptissä, Libyassa ja Marokossa. Demo on myös johtava demokratiatuen asiantuntija- ja vaikuttajaorganisaatio Suomessa. Demon puheenjohtaja on kansanedustaja Päivi Räsänen (kd).

Vuosittainen Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatietientorilla. Festivaalialue on auki lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. KD:lla on Kaisaniemen puiston järjestöteltassa oma piste.

Ylös