Tänään 60-vuotiaalla Antero Laukkasella on ”iloinen Jumala”

30.5.2018 klo 06:34 Politiikka Merja Eräpolku

– Positiivisuuteni tulee äidin karjalaisuudesta ja siitä, että minulla on iloinen Jumala, kertoo vuonna 2012 Espoon positiivisimmaksi valittu kansanedustaja Antero Laukkanen.

Tänään 30. toukokuuta 60 vuotta täyttävän kansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkasen elämänmatka ei ole ollut kovin tasaista. Odotusaikanaan Laukkasen äiti sairastui syöpään ja hänestä tuli yksinhuoltaja. Sairaalahoitojen vuoksi perheen kaikki neljä lasta, Antero ja kolme vanhempaa sisarusta, joutuivat lastenkotiin. Vilkkaan pojan tie vei myöhemmin tarkkailuluokalle.

12-vuotiaana Laukkasen elämän muutti uskoontulo.

– Silloin elämä löysi syvemmän merkityksen. Alkoi myös innokas evankelioimistyön aika.

– En tykännyt politiikasta eikä poliitikoista. Mutta Taivaan Isä hyvässä huumorintajussaan pisti minut rukoilemaan poliitikkojen puolesta.

Parikymppisenä Laukkanen siirtyi työelämään. Hän perusti viisi yritystä, joista 1990-luvun aikana osa meni konkurssiin. Samalla meni perheen omaisuus ja hän joutui velkasaneeraukseen. Yrittäjäpolun kariuduttua tie vei vuonna 1997 eduskuntaan rukoilemaan.

– En tykännyt politiikasta eikä poliitikoista. Mutta Taivaan Isä hyvässä huumorintajussaan pisti minut rukoilemaan poliitikkojen puolesta.

Vuodesta 2001 Laukkanen on työskennellyt Espoon kaupunginvaltuutettuna ja 2015 alkaen myös Uudenmaan kansanedustajana.

Kuuntele Antero Laukkasen mietteitä syntymäpäivähaastattelussa KD-Kompassissa Radio Deissä ensi lauantaina 2. kesäkuuta kello 12.50. Ohjelma lähetetään uusintana seuraavana maanantaina klo 22.35. Viikoittaiset KD-Kompassi haastattelut ovat kuultavissa myös KD:n nettisivujen www.kd.fi kautta.

Ylös