Päivi Räsänen tuli Soinin rinnalle puolustamaan oikeutta elämän suojelua koskevaan vakaumukseen

31.5.2018 klo 20:46 Politiikka Samuli Rissanen

– Abortissa on todellakin kysymys ihmisoikeuksista niin lapsen kuin äidin kohdalla, mutta se on myös syvästi vakaumukseen ja maailmankatsomukseen liittyvä ja siten todellakin mielipideasia, kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kysyi eduskunnan kyselytunnilla ministerien, terveydenhuollon henkilökunnan ja tavallisten kansalaisten oikeudesta ilmaista myös elämän suojelua puolustava vakaumus tai mielipide.

Kyselytunnilla keskustelu kirposi ulkoministeri Timo Soinin taannoisesta virkamatkasta Kanadan Ottawassa, jossa Soini osallistui aborttia vastustavan Pro life -liikkeen iltatilaisuuteen. Soini kirjoitti sunnuntaina blogisssan myös Irlannin aborttilakia koskevasta kansanäänestyksestä.

Soinin toiminta kirvoitti hallituksen kokoomusministerit Annemari Virolaisen ja Kai Mykkäsen irtisanoutumaan Soinin kannanotoista.

Eduskunnassa Vihreät, Rkp ja Kristillisdemokraatit esittivät kyselytunnilla arvioitaan Soinin toiminnassa. Vihreiden ja Rkp::n kysymyksissä Soinin menettelyä paheksuttiin.

Räsänen piti puolestaan ministeri Virolaisen kommenttia kylmänä myös niille lääkäreille ja hoitajille, joille abortissa ei ole kysymys ainoastaan mielipiteestä vaan vakaumuksesta suojella elämää.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen puolestaan tuli Soinin rinnalle puolustamaan oikeutta esittää myös elämän suojelua puolustava mielipide ja vakaumus.

Räsänen piti puolestaan ministeri Virolaisen kommenttia kylmänä myös niille lääkäreille ja hoitajille, joille abortissa ei ole kysymys ainoastaan mielipiteestä vaan vakaumuksesta suojella elämää.

Ministerien julkisessa Twitter-keskustelussa ministeri Virolainen kommentoi, että aborttioikeus ei ole mielipideasia vaan ihmisoikeuskysymys.

– Abortissa on todellakin kysymys ihmisoikeuksista niin lapsen kuin äidin kohdalla, mutta se on myös syvästi vakaumukseen ja maailmankatsomukseen liittyvä ja siten todellakin mielipideasia, Räsänen sanoo.

Räsänen kertoi itsekin kuuluvansa niihin, jotka ajattelevat, että ihmisen elämä alkaa hedelmöityksestä ja myös kohdussa elävällä lapsella on ihmisoikeus omaan elämäänsä.

– Kun nyt ministerit ovat käyneet tätä julkista Twitter-keskustelua, niin kysyn: mikä on hallituksen kanta valtioneuvoston jäsenten, terveydenhuollon henkilöstön ja muiden kansalaisten oikeudesta ilmaista myös elämän suojelua puolustavan mielipiteensä ja vakaumuksensa tässä asiassa, Räsänen kysyi.

 

Ylös