Aki Ruotsalalle tukea, kritiikkiä ja vinkkejä tulevaisuuteen: ”Lähde ehdolle kansanedustajaksi”

11.6.2018 klo 08:01 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Minulla ei ole mitään varasuunnitelmaa. Irtisanouduin edellisestä työstäni Pori Jazzin toimitusjohtajanimityksen jälkeen. Kaikki on nyt avointa, kohupotkut saanut Aki Ruotsala toteaa.

Aki Ruotsala valittiin 1. kesäkuuta Pori Jazzin toimitusjohtajaksi. Homokommenteista lähtenyt kohu johti pikapotkuihin keskiviikkona 6. kesäkuuta.

Ruotsala, 33, avasi tunnelmiaan lauantaiaamuna sekä MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä, että Radio Porissa.

Radio Porin toimittaja kyseli Ruotsalalta, miten tämä voi – muutaman nukutun yön jälkeen.

– Taisin Maikkarin Huomenta Suomessa siteerata urheilutermein, että olo on kuin Jukolan viestin pitkän yöosuuden jälkeen. Väsynyt, mutta olosuhteisiin nähden ihan hyvä.

Ruotsala joutui vastaamaan myös kysymykseen, onko hänen lausuntojaan liioiteltu tai vääristelty.

– En osaa ottaa kantaa journalistiikan eettisiin kysymyksiin. Olen pyrkinyt tarkentamaan lausuntojani. Haluan kohdata ihmiset ihmisinä. Lähetin Satakunna Kansan toimittajalle oikaisupyyntöä sekä ennen että jälkeen julkaisun. Valitettavasti näihin ei tartuttu.

– Kunnioitan joka ikisen ihmisen yhdenvertaisuutta ja vapautta tehdä omat valintansa. Olemme kaikki arvokkaita ihmisiä. Jos olen loukannut jotakuta, tai minuun liitetyt kommentit ovat loukanneet jotakuta, haluan pyytää sitä anteeksi, Ruotsala sanoi Radio Porin haastattelussa lauantaina 9. kesäkuuta.

Taisin Maikkarin Huomenta Suomessa siteerata urheilutermein, että olo on kuin Jukolan viestin pitkän yöosuuden jälkeen. Väsynyt, mutta olosuhteisiin nähden ihan hyvä. – Aki Ruotsala

Samaisessa Radio Porin haastattelussa hän otti kantaa myös siihen, oliko irtisanominen oikea ja ainoa vaihtoehto.

Ruotsala työskenteli toimitusjohtajanimitykseen saakka Merikarvian kunnan kehittämispäällikkönä.

–  Olen irtisanoutunut entisestä työpaikastani Pori Jazzin rekrytoinnin vuoksi, eikä minulla ole mitään varasuunnitelmaa.

– Pori Jazzin kannalta tämä oli hankala tilanne – yksityishenkilön kannalta tämä on aika mahdoton tilanne, Ruotsala lausui Radio Porissa.

Tulevaisuus on täysin avoinna. Ruotsala on perheellinen hallintotieteiden maisteri, ja lisäksi pian valmistumassa oleva kauppatieteiden maisteri. Hänellä on merkittävä luottamustoimi , sillä hän on Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja.

– Vaikea sanoa, mitä tästä eteenpäin, hän totesi Radio Porin haastattelussa.

– Olen saanut valtavasti yhteydenottoja ja palautetta. Kritiikkiä ja tukea, kaikenlaista on tullut, ja kaikesta olen kiitollinen. Olen saanut myös kaikenlaisia ehdotuksia, kuten että lähtisin ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Tästä toimitusjohtajasopimuksen purusta sanon sen verran, että kunnioitan sopimusta. Toivon, että muutkin kunnioittavat.

– Pori Jazzin hallitukseen on kommunikaatio toiminut loistavasti. Toivon, että näin jatkuukin.

Ruotsala on kertonut, että toimitusjohtajaa haettaessa häneen otettin yhteyttä Pori Jazzin hallituksesta. Pohdittuaan asiaa Ruotsala laittoi hakunsa suorarekrytointiyritykselle.

– Tämä johti valintaani. Olen vastannut kaikissa kysymyksissä avoimesti, enkä ole johtanut ketään harhaan misssään asiassa.

Nyt pikaisten kohupotkujen jälkeen kommentteja on tullut puolesta ja vastaan.

– Olen kaikesta kiitollinen. Tukea on tullut laajalti. Julkinen tuki esimerkiksi sellaisilta ihmisiltä, jotka itse kuuluvat seksuaalivähemmistöihin, on tuntunut erityisen hyvältä.

– Pori Jazz on erittäin tärkeä tapahtuma minulle ja porilaisille. Toivon, ettei tästä aiheudu mainehaittaa Pori Jazzille nyt eikä tulevaisuudessa. Tärkeintä on, että festivaali kasvaa ja menestyy, uuteen elämäntilanteeseen joutunut Aki Ruotsala sanoo.

 

 

 

 

Ylös