HS:n selvitys: Kristillisdemokraattien edustajilla vähiten poissaoloja valiokunnissa, Päivi Räsänen tunnollisimpien joukossa

25.6.2018 klo 08:36 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kuuluu kuuden tunnollisimman valiokuntapuurtajan joukkoon eduskunnassa, ilmenee Helsingin Sanomien selvityksestä.

Helsingin Sanomien (HS, 25.6.) valiokuntia koskeva selvitys paljastaa, että perussuomalaisten kansanedustajat ovat eniten poissa valiokuntien kokouksista. Perussuomalaisille poissaoloja kertyi 18,9 prosenttia eli puolueen edustajat ovat olleet poissa sairauden tai jonkun muun syyn vuoksi keskimäärin joka viidennestä kokouksesta.

Kristillisdemokraattien edustajat ovat puolestaan osallistuneet ahkerimmin valiokuntatyöhön, joka on kansanedustajan pääasiallinen tehtävä eduskunnassa. KD:n kansanedustajien poissaoloprosentti on 9,9.

HS:n selvityksestä ilmenee, että poissaolot ovat etenkin tulevaisuusvaliokunnan riesana. Poissaoloja sieltä oli yli 27 prosenttia eli selvästi enemmän kuin muista valiokunnista.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kuuluu kuuden tunnollisimman joukkoon. Hänen poissaoloprosenttinsa on 2,8.

Kaikkein tunnollisin joukko löytyy sivistysvaliokunnasta. Sen poissaoloprosentti on keväällä 2015 alkaneella hallituskaudella ollut 10,3.

Keskimäärin kansanedustajat ovat olleet keväällä 2015 alkaneella vaalikaudella poissa noin 15 prosentista kokouksista.

Yksittäisten edustajien poissaololistan kärjessä on paljon sairastellut sinisten kansanedustaja Pentti Oinonen (poissaoloprosentti 65,4)  ja vihreiden Ville Niinistö (46 prosenttia). Poissaolotilaston kärkeen kuuluvat lisäksi Kaj Turunen (kokoomus, 42,5%), Olli Immonen (Ps, 42,1%), Mikko Kärnä (Keskusta, 37,6%) sekä Mika Niikko (Ps, 37,1%).

Naiset istuvat valiokuntien kokouksissa miehiä tunnollisemmin. Naiskansanedustajien poissaoloprosentti on 14, kun miehillä vastaava lukema on 16,5.

Kymmenen eniten kokouksista poissa olleen edustajan joukossa on kahdeksan miestä ja kaksi naista.

Ahkerimpien kokouksissa istujien joukossa suhde on puolestaan päinvastainen. Heistä naisia on kuusi ja miehiä neljä. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kuuluu kuuden tunnollisimman joukkoon. Hänen poissaoloprosenttinsa on 2,8.

Ylös