Essayah vaatii hallitusta turvaamaan Kela-kyytien saatavuuden koko maassa

1.7.2018 klo 15:05 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Essayah odottaa hallituksen pitävän huolta siitä, että Kela-kyydit hoidetaan jatkossakin asianmukaisesti joka puolella Suomea.

Savo-Karjalan kansanedustaja, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen Kela-kyytien saatavuuden varmistamisesta koko maassa.

– Kilpailutuksesta johtuva Kela-kyytien uudelleenjärjestely näyttää kompuroivan pahasti eri puolilla Suomea, Essayah kritisoi.

Lääkäriin, synnytykseen tai kuntoutukseen pitää päästä turvallisesti ja sujuvasti, vaikka terveydentila estäisi julkisten liikennevälineiden käytön. – Sari Essayah kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle

Hän muistuttaa, että kilpailutukset voittaneiden yhtiöiden sopimusten tiukat ehdot ovat johtaneet monilla alueilla sopimusten hylkäämiseen.

– Maassamme on tällä hetkellä jopa kuntia, joissa ei ole yhtään sopimuksen tehnyttä taksiyrittäjää, joka voisi ajaa Kela-kuljetuksia, Essayah ihmettelee kysymyksessään.

Essayah vaatii hallitusta kantamaan vastuuta tilanteen korjaamisessa. Hoitoon on päästävä myös niiden, joilta julkisen liikenteen käyttö on estynyt.

– Lääkäriin, synnytykseen tai kuntoutukseen pitää päästä turvallisesti ja sujuvasti, vaikka terveydentila estäisi julkisten liikennevälineiden käytön, Essayah painottaa.

Hän ennustaa, että pahimmillaan Kela-kyytien puuttuminen johtaa ambulanssikyytien lisääntymiseen.

– Hallituksen tehtävänä on huolehtia siitä, että joka puolella Suomea Kela-kyydit hoidetaan jatkossakin asianmukaisesti, Essayah toteaa kysymyksessään.

Ylös