”Puolueohjelmat antavat paikallispoliitikolle hyvää evästä”

1.7.2018 klo 12:54 Politiikka Kristiina Kunnas

– Puolueohjelmilla on monia tärkeitä tehtäviä. Jos haluat tietää, mikä on oma puolueesi, kannattaa tutkia puolueiden ohjelmat tarkoin, ohjelmatyötä tehnyt Marjo Loponen vinkkaa.

Eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä muutaman kuukauden keikan tehnyt Marjo Loponen puolustaa poliittista ohjelmatyötä. Loponen palasi tauon jälkeen vanhaan työpaikkaansa, ja kantoi päävastuun Kristillisdemokraattien perhepoliittisen ohjelman päivityksestä.

Tutustu KD:n perhepoliittiseen ohjelmaan puolueen kotisivuilla kd.fi tai lue täältä.

– Puolueohjelmilla on monia tehtäviä, ne suunnataan sekä sisään- että ulospäin yhtä aikaa, muistuttaa eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä menneen kevään toiminut Marjo Loponen.

Ohjelma antaa tärkeää tietoa ulos siitä, mitä meidän puolue ajaa.

– Ohjelma antaa tärkeää tietoa ulos siitä, mitä meidän puolue ajaa. Jos haluat tietää lisää, ja mietit sitä, mikä on oma puolue, kannattaa käyttää vähän aikaa ohjelmien tutkimiseen. Niistä näkee mitä eri puolueet ajavat, Loponen vinkkaa.

–  Toisaalta Kristillisdemokraattien omalle väelle ja toimijoille ohjelmat antavat yhteistä kuvaa siitä, mihin puolue pyrkii, sekä tärkeää tietoa paikallispolitiikassa mukana oleville siitä, mitkä ovat meidän puolueen tavoitteita.

– Paikallispolitiikassa ei aina ole riittävästi asiantuntemusta saati mahdollisuutta perehtyä niin syvällisesti kaikkeen, siksi ohjelmat antavat hyvää evästä siihen työhön, Loponen selostaa.

Marjo Loponen oli haastateltavana KD-Kompassi -radio-ohjelmassa. Haastattelussa hän kertoo keskeisiä asioita Kristillisdemokraattien päivitetystä perhepoliittisesta ohjelmasta. Kuuntele haastattelu täältä.

Marjo Loposen haastattelu KD-Kompassi –ohjelmassa, Radio Dei, uusinta ma 2. heinäkuuta klo 22.35

Voit kuunnella Marjo Loposen haastattelun myös täältä. Ismo Portin haastattelee.

Ylös