Linda-Riina Laakso on nauttinut työstään KD Nuorten pääsihteerinä

3.8.2018 klo 13:20 Politiikka Merja Eräpolku

Linda-Riina Paavilainen, nykyisin Laakso, on ollut pari vuotta unelmatyössään KD Nuorten pääsihteerinä. Haasteita on riittänyt eikä tekemisestä ole ollut puutetta. Loppusyksystä odottaa vauvaperheen arki ja nuorisojärjestö etsiikin parhaillaan pääsihteerin sijaista.

– Työ on ollut erittäin monipuolista ja palkitsevaa ja itseään on päässyt kehittämään monella eri osa-alueella. Työpäiviin on kuulunut hallinnollisia juttuja, kokouksien ja seminaarien järjestämistä, taloudenhoitoa, Arvosana-aukeaman toimittamista sekä viestintää ja markkinointia, kertoo työnkuvastaan Linda-Riina Laakso.

– Kaiken lisäksi pääsee seuraamaan politiikkaa näköalapaikalta ja tapaamaan Suomen ykköspoliitikkoja. Parasta on ollut huomata, kuinka itse pystyy vaikuttamaan johonkin lakivalmisteluun sitä kautta, kun nuorisojärjestöltä on pyydetty kommentteja tai on voinut olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa, hän kuvaa.

Kulunut kesä on ollut Laaksolle elämänmuutoksen aikaa naimisiin menon ja raskauden myötä.

– Etsimme uutta pääsihteeriä äitiysloman sijaiseksi. Mahdollisuus on pitempiaikaiseenkin työsuhteeseen, koska itse aion keskittyä perhe-elämään parit seuraavat vuodet. Töitä kun on tullut tehtyä välillä liiankin kanssa 13-vuotiaasta lähtien.

KD Nuorten rekrystä saa lisätietoja järjestön verkkosivuilta. Hakemuksia voi lähettää aina 19.8 asti.

Parhaillaan pääsihteeri valmistelee KD Nuorten vuotuista koulutustapahtumaa, joka pidetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26.8. Suomenlinnassa.

– Nuorilla on vielä tulossa huipputason koulutustapahtuma Agora-akatemia, jonne on lupautunut puhumaan valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja puolueemme puheenjohtaja Sari Essayah. Ilmoittautua ehtii vielä mukaan.

Agora-koulutusta vetää KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, koulutuksen aikoinaan nuorisojärjestön puheenjohtajana aloittanut Aki Ruotsala. Koulutus on yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja politiikasta kiinnostuneille nuorille.

– Oletpa sitten jo pidempään politiikassa mukana ollut tai vasta kiinnostunut, olet tervetullut mukaan. Tämä koulutus antaa varmasti jokaiselle jotakin, Linda-Riina Laakso lupaa.

Koulutus antaa myös hyvää tietopohjaa tuleviin eduskuntavaaleihin.

– Tietenkin toivomme, että paljon lähtisi nuoria ehdokkaita mukaan.

Valmistelussa on myös nuorisojärjestön vuosikokous, joka pidetään tänä vuonna 24.-25. marraskuuta Torni Hotellissa Tampereella. Sinnekin on ilmoittautuminen jo avoinna.

 

Nergin titteli korjattu 3.8. klo 16.35.

Ylös