Etelä-Savon kristillisdemokraatit: Heinäveden kaivoshanke on estettävä

9.8.2018 klo 11:17 Politiikka Samuli Rissanen

– Suomessa on syytä nyt havahtua tilanteeseen ja muuttaa kaivoslakia pikaisesti. Emme tarvitse toista Talvivaaraa, Etelä-Savon kristillisdemokraattien piirihallitus vetoaa kannanotossaan.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin mielestä Heinävedelle suunniteltu Beowulf Miningin tytäryhtiön Fennoscandian Resources -yhtiön avokaivoshanke grafiitin louhimiseksi Aitolammen alueelta vaarantaa pysyvästi alueen ainutlaatuisen järviluontoalueen, muun muassa Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot.

– Heinäveden reitti Kermajärvestä alkaen ja koko Saimaan vesistö ovat uhattuina, jos avokaivoshankkeelle näytetään vihreää valoa. Hanke on vielä alkuvaiheessa, joten Järvi-Suomi voidaan vielä pelastaa, piirihallitus vetoaa kannanotossaan.

Emme tarvitse toista Talvivaaraa

Kristillisdemokraatit muistuttavat, että Suomi on kansainvälisesti luokiteltu maailman kuudenneksi eksoottisimmaksi maaksi ja Saimaa on eräs sen ehdottomista helmistä. Kaivoshankkeen riskit ovat liian suuret odotettuun hyötyyn verrattuna. Ulkomaiselle yrittäjälle Suomi on vain raaka-aineen lähde. Voitot valuvat ulkomaille ja pysyvät haitat jäävät Suomeen.

– Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan matkailuelinkeino kärsisi huomattavasti hankkeen toteutuessa. Suomessa on syytä nyt havahtua tilanteeseen ja muuttaa kaivoslakia pikaisesti. Emme tarvitse toista Talvivaaraa, kristillisdemokraatit muistuttavat.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus kokoontui Juvalla eilen.

Ylös