Essayah: ”Kristillisdemokraatit eivät unohda lapsiperheitä ja eläkeläisiä – vaikka hallitus niin tekeekin”

25.8.2018 klo 17:55 Politiikka Kristiina Kunnas

– Syksyn haastavin tehtävä eduskunnassa on sote-maku-paketti, jossa varmasti nähdään vaikeita ratkaisuyrityksiä. Me Kristillisdemokraateissa tähtäämme jo ensi kevään vaaleihin, emmekä unohda lapsiperheitä ja eläkeläisiä, lupaa puheenjohtaja Sari Essayah.

Sari Essayah kiersi kesän mittaan vaalikenttiä, ja viihtyi Savo-Karjalan lisäksi myös lännessä. Kristillisdemokraatit olivat SuomiAreenassa Porissa koko viikon esillä.

– Kerkesin kyllä pitämään lomaakin. Tämä kesä tarjosi hyvän mahdollisuuden meidän hirsitalon maalaamiseen. Edellisestä maalauskerrasta olikin jo parikymmentä vuotta, Essayah naurahtaa.

Hän ennustaa, että syksyn istuntokaudesta tulee helteisen kesän jatkoksi kuuma.

– Syksyn haastavin tehtävä on sote-maku-paketti, joka jäi kesän yli. Vaikeita ratkaisuyrityksiä nähdään aivan varmasti. Kenties koko sote-paketti kaatuu perustuslakivaliokuntaan.

– Puolueet jo syksyllä tulevat esille omilla linjauksillaan, erityisesti oppositio, käydäänhän keväällä ehkä kolmet vaalit.

Myös Kristillisdemokraateilla on sanottavaa.

– Talouskasvun pitää hyödyttää koko Suomea, Essayah vaatii.

– Meillä KD:ssä lapsiperheiden ja eläkeläisten asiat korostuvat. Hallituksen budjetti on unohtamassa heidät. Etuuksia on jäädytetty ja indeksejä leikattu. Monet ovat jääneet jälkeen talouskasvusta, Essayah muistuttaa.

Hän on KD-Kompassi -ohjelman haastattelussa lauantaina 25. elokuuta Radio Deissä. Uusi lähetysaika on klo 19.50, ja uusinta maanantaina 27.8. klo 21.40.

Odotan ehdokkailta intoa ja tiedän sitä olevankin. Kaiken muun voi korvata, mutta innon puutetta ei niin vain korvatakaan. – KD:n puheenjohtaja Sari Essayah

Essayah puhuu KD-Kompassi -haastattelussa myös Suomen toisesta peräkkäisestä katovuodesta.

– Viime vuonna liiallinen sade vei sadon, tänä kesänä katoa aiheutti kuivuus, Essayah harmittelee.

Tulevat vaalit saavat kokeneen konkarin innostumaan.

– Puoluetoimistossa ollaan jo täysillä vaalityössä. Hämeessä jo nimetty Kristillisdemokraateille neljä ehdokasta, mukana Päivi Räsänen. Minut on jo nimetty Savo-Karjalan vaalipiirissä, ja lisäkseni neljä muuta. Vaasan vaalipiirissä on kansanedustaja Peter Östmanin lisäksi nimilistassa monia Kristillisdemokraattien ehdokkaita.

– Odotan ehdokkailta intoa ja tiedän sitä olevankin. Kaiken muun voi korvata, mutta innon puutetta ei niin vain korvatakaan.

Sari Essayah  kannustaa ohjelmassa kuulijoita allekirjoittamaan kansalaisaloitteen vanhusasiainvaltuutetun saamisesta Suomeen.

– Palvelut ja niiden laatu vaihtelevat kunnasta toiseen. Tarvitsemme valtakunnallisen edunvalvojan ikäihmisille, Essayah vaatii.

 

Sari Essayah KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä la 25. elokuuta klo 19.50

Puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah Kristiina Kunnaksen haastattelussa, Radio Dei, la 25.8. klo 19.50 (huom. uusi aika!), uusinta ma 27.8. klo 21.40

 

Allekirjoita kansalaisaloite vanhusasiainvaltuutetusta

www.kansalaisaloite.fi/vanhusasiainvaltuutettu
Mielenilmaus 4. syyskuuta klo 17–19 Helsingin Narinkkatorilla

 

Ylös