Kristillisdemokraatit tyytyväisiä maatalouden kriisipakettiin, poliisin resurssien ja alkoholiveron korotukseen

29.8.2018 klo 15:21 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on tyytyväinen, että pääministeri Juha Sipilän viimeisessä budjettiriihessä hallitus myöntää välillisesti löyhän alkoholipolitiikkansa virheet.

Tuoreelta hallituksen viimeisen budjettiriihen tuloksia twitter-tilillään arvioinut kristillisdemokraattien Sari Essayah on tyytyväinen siihen, että alkoholiveroa nostetaan ja  poliisille saadaan lisäresursseja. Essayah arvioi, että poliisien määrärahat ovat silti tarpeeseen nähden alimitoitettuja.

– Turvallisuusviranomaisten toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti viime vuosina ja alkoholilakiuudistuksen myötä poliisin tehtävät ovat lisääntyneet, minkä vuoksi suurempikin panostus olisi tullut tarpeeseen.

– Hallitus kuuntelee ja toteuttaa kun tuomme esiin vakavia asioita ja rakentavia esityksiä, Östman päättelee.

Alkoholiverotus kiristyy ensi vuonna 20-30 miljoonalla. Kiristykset menevät valtiovarainministeri Petteri Orpon mukana todennäköisesti mietoihin alkoholijuomiin. Hallitus nosti vähittäismyynnissä olevien alkoholijuomien enimmäispitoisuutta alkuvuonna 5,5:een ja helpotti saatavuutta.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman iloitsi maatalouden kriisipaketista, joka on kokonaisuudessaan noin 90 miljoonan suuruinen.

Summa on lähellä sitä, mitä KD:n eduskuntaryhmä vaati omassa kesäkokouksessaan kaksi päivää sitten. KD esitti välitöntä 100 miljoonan euron kriisipakettia maatalouteen.

– Hallitus kuuntelee ja toteuttaa, kun tuomme esiin vakavia asioita ja rakentavia esityksiä, Östman päättelee.

Hän on niin ikään tyytyväinen sijoitussäästötilien toteutumisesta. Pitkäaikaissäästämisen verokohtelu on lähes ikuisuusaihe ja sijoitussäästötilin tarkoitus on kannustaa suomalaisia pitkäaikaissijoittamiseen ja saada pankkitileillä makaavia euroja liikkeelle ja hyödyttämään kansantaloutta.

Östman vauhditti sijoitussäästötilien etenemistä omalla toimenpidealoitteellaan syksyllä 2017.

Ylös