Maanselkä: Lapsivähennys auttaisi perheiden kannustinloukkuihin parhaiten

30.8.2018 klo 11:19 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä uskoo, että lapsivähennyksen palauttaminen verotukseen auttaisi perheiden kannustinloukkuihin parhaiten.

– Hallituksen linja suunnata palkkatulon veronkevennykset pieni ja keskituloisille on hyvä suunta. Suurimmat kannustinloukut ovat kuitenkin lapsiperheissä, joissa työnteko harvoin kannattaa pienillä työtuloilla, sosiaaliturvan ongelmiin paneutunut Maanselkä toteaa bujdettikannanotossaan.

Tämä johtuu siitä että yhteiskunnan maksamat tuet pienenevät nopeammin kuin käteen jäävä palkkatulo paranee.

– Lapsivähennyksen avulla voisi kohdistaa veronalennuksia nykyistä paremmin sinne missä suurimmat kannustinloukut ovat. 130 miljoonan verran veronalennuksia suunnattuna lapsivähennyksen kautta voisi purkaa pahimmat kannustinloukut, Maanselkä toteaa.

Kristillisdemokraatit ovat esittäneet verotuksen lapsivähennyksen palauttamista budjettiin, mutta hallitus ei ole esitykseen tarttunut.

Ylös