Peter Östman: – Kauppa, elintarviketeollisuus ja virkamiehet samaan neuvottelupöytään ruuantuotannon jatkon varmistamiseksi

1.9.2018 klo 10:21 Politiikka Kristiina Kunnas

– Huoltovarmuus ja omavaraisuus ovat muuttuneet epävarmoiksi. Ensi hallituskaudella tarvitaan selkä ja konkreettinen tavoiteohjelma, vaatii kansanedustaja Peter Östman.

– Maatalous on ollut muutenkin pitkään kriisissä jo ilman näitä katovuosiakin. Viljelijöiden palkkataso ja kannattavuus ovat olleet todella heikolla tasolla, muistuttaa  Peter Östman.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä esitti kesäkokouksessaan 28. elokuuta 100 miljoonan euron tukipakettia viljelijöille ja ruuantuottajille. Hallitus toi budjettiesityksessään paria päivää myöhemmin, torstaina 30. elokuuta, lähes samansuuntaisen suunnitelman: tuottajat saavat 90 miljoonaa tukea.

KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman puhuu väsymättä suomalaisen ruuantuotannon puolesta.

Tällä kertaa hän on äänessä KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä lauantaina 1. syyskuuta.

Toivon, että ensi hallituskaudella on selkeä, konkreettinen tavoiteohjelma  huoltovarmuuden vahvistamiseksi. – KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman

Östmanin mukaan tarvitaan monia tukimuotoja. Hän toteaa, että jos sianlihantuottaja saisi edes 20 senttiä enemmän tuottamastaan lihakilosta, se auttaisi tilannetta pitkällä aikavälillä.

– Tämä maksaisi kuluttajalle ehkä 12 euroa vuodessa – siis euron kuukaudessa. Mutta tarvitaan kaikki toimijat yhteen: elintarviketeollisuus, kauppa ja ministeriöiden edustajat. On haettava monia hyviä ratkaisuja, Östman vaatii.

Hänen mukaansa ollaan jo riskirajoilla huoltovarmuudessa ja epävarmoja omavaraisuudessa. Tämä huolestuttaa kristillisdemokraatteja.

– Toivon, että ensi hallituskaudella on selkeä, konkreettinen tavoiteohjelma  huoltovarmuuden vahvistamiseksi.

 

Peter Östman ja ruuantuotanto, huoltovarmuus sekä maaseudun elinvoimaisuus

KD-Kompassi -ohjelma lauantaina 1. syyskuuta klo 12.50, Radio Dei. Asmo Maanselkä haastattelee Peter Östmania.
Voit jälkikuunnella ohjelman KD:n kotisivuilta kd.fi

 

 

 

Ylös