Kristillisdemokratiasta kirjan tehnyt Esa Erävalo Radio Deissä Arto Antturin vieraana

3.9.2018 klo 12:40 Politiikka Kristiina Kunnas

KD-Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja Kristillisdemokraattien ideologeihin kuuluva Esa Erävalo keskustelee Arto Antturin Syventävä oppimäärä -radio-ohjelmassa Kristillisdemokratian historiaa. – Samalla pohdimme myös sitä, voiko kristitty toimia missä puolueessa tahansa, Erävalo kertoo.

Kirkkoherra Arto Antturi vetää Radio Deissä Syventävä oppimäärä -keskusteluohjelmaa maanantai-iltapäivisin klo 16.

Tänään 3. syyskuuta keskustelijana on Esa Erävalo. Pitkään KD-Lehden päätoimittajana, eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä ja Sari Essayah’n toimistossa Euroopan parlamentissa avustajana toiminut Erävalo kuuluu Kristillisdemokraattien ideologeihin.

Erävalo siirtyi tämän vuoden keväällä eläkkeelle, muttei ole heittänyt kirvestä – eikä kynää – kaivoon. Syyskuun puolivälissä ilmestyy Ajatushautomo Kompassi ry:n kustantama kirja Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan. Kirjaa voi jo tilata.

Syyskuun puolivälissä ilmestyy Ajatushautomo Kompassi ry:n kustantama kirja Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan. Kirjaa voi jo tilata.

– Keskustelemme ohjelmassa kristillisdemokraattisen liikkeen syntyhistoriasta, Erävalo kertoo.

Yksi vaikea kysymys kautta aikojen on ollut pohdinta siitä, voiko kristitty toimia missä puolueessa tahansa.

– Tämä on tärkeä asia, ja se korostuu kirjassakin. Tietenkin voi toimia – kysymys on arvoista. Jos voi jakaa puolueensa arvot, voi toimia missä vain, Esa Erävalo tähdentää.

– Tämän eron tekeminen on tärkeää: puoluevalinnassa ei ole kristinuskosta kysymys, ei edes kristillisdemokraattien kohdalla, Erävalo jatkaa.

– Mikään kirkko ei myöskään saa toimia vain yhden puolueen puolestapuhujan, Erävalo muistuttaa.

Yhtä asiaa Erävalo hieman harmittelee.

– Minähän en ole mikään puhuja –  kestää pari minuuttia ennen kuin saan lauseen suusta, hän hymähtää, ja toteaa olevansa hidaspuheinen kuin Mooses.

Syventävä oppimäärä Radio Deissä ma 3. syyskuuta klo 16.03

Arto Antturi haastattelee Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan -kirjan kirjoittajaa Esa Erävaloa.

Näin tilaat Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan -kirjan

Ennakkotilaa 29-vuotisen uran KD:ssa tehneen Esa Erävalon kirjoittama kirja Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan. 12 € +pk. Tilaukset: [email protected] Toimitukset alkavat viikolla 38.

 

Ylös