KD ei puolueena seurakuntavaaleissa, mutta kannustaa jäsenistöään ehdolle

7.9.2018 klo 08:53 Kotimaa Merja Eräpolku

KD ei osallistu puolueena marraskuun seurakuntavaaleihin, mutta kannustaa aktiivejaan mukaan ehdokaslistoille.

– Kannustamme evankelis-luterilaisen kirkon jäseninä olevia KD-aktiiveja lähtemään ehdokkaiksi seurakuntavaalien ehdokaslistoille, sanoo puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

– Puoluehallituksen linjauksen mukaan emme puolueena lähde mukaan seurakuntavaaleihin, emmekä halua sekoittaa politiikkaa seurakunnan hallintoon.

Puolueen reilu vuosi sitten uudistetussa periaateohjelmassa todetaan aiemman ohjelman tapaan, että ”poliittisena puolueena emme ota kantaa kristillisten seurakuntien emmekä muidenkaan uskontokuntien opillisiin katsomuksiin”.

KD:n paikallisosastot, piirit ja erityisjärjestöt voivat kuitenkin aktivoida jäseninään olevia luterilaisen kirkon jäseniä lähtemään ehdokkaiksi.

Kannustamme evankelis-luterilaisen kirkon jäseninä olevia KD-aktiiveja lähtemään ehdokkaiksi seurakuntavaalien ehdokaslistoille.

– Kukin osasto voi keskustella siitä, millä oman alueensa listalla kristillisdemokraatteja edustavat seurakunta-aktiivit saavat mahdollisimman hyvän vaalituloksen. Mutta luonnollisestikaan osastot eivät pyri päättämään jäsentensä puolesta.

– Varsin monet kristillisdemokraatit toimivat aktiivisesti kotiseurakunnissaan ja ovat myös rekrytoimassa ehdokkaita esimerkiksi niin sanotuille sitoutumattoman seurakuntaväen listoille, Rekimies kertoo.

Hän toimii itsekin Malmin seurakunnassa vaaliasiamiehenä ja on rekrytoinut ehdokkaaksi muun muassa puoluesihteeri Asmo Maanselän.

– Toki erityisesti tulevien maakuntavaalien ja eduskuntavaalien ehdokkaille nämäkin vaalit tuovat lisänäkyvyyttä, järjestöpäällikkö muistuttaa.

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntavaalien vaalipäivä on 18. marraskuuta ja ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018. Lue lisää

Ylös