Kansanedustaja Antero Laukkanen pyrkii jatkokaudelle-KD:n varapuheenjohtaja Tiina Tuomela ensimmäiselleen

13.9.2018 klo 15:34 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ei tee Uudellamaalla vaaliliittoa, vaan lähtee tavoittelemaan kansanedustajapaikkoja omalla listalla. Uudenmaan KD:n piirihallitus julkisti tänään ensimmäiset ehdokkaat osastojen jo pitkin alkusyksyä nimeämistä varten ehdottamista henkilöistä.

KD Uudenmaan piirihallitus on nimennyt ensimmäiset kolmetoista ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin. Ehdokkaista yksitoista julkistettiin tänään torstaina. He ovat osastojen jo aiemmin nimeämistä varten ehdottamia henkilöitä.

Ensimmäisten ehdokkaiden joukossa on Espoon Kaisankodissa syyskuun alussa kampanjastarttia viettänyt espoolainen sosiaalineuvos Antero Laukkanen, joka on hakemassa jatkokautta eduskunnassa.

Kristillisdemokraatit ei tee vaaliliittoa Uudellamaalla vaan menee omalla täydellä listalla eduskuntavaaleihin. Kaikkiaan ehdokkaita nimetään 36.

Espoosta eduskuntaan pyrkii niin ikään kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu, yleislääketieteen erikoislääkäri Kaarina Järvenpää sekä yläasteen aineenopettaja Hannu Laaksonen.

Kristillisdemokraattien 1.varapuheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja lääketieteen tohtori Tiina Tuomela pyrkii ensimmäiselle kansanedustajakaudelleen. Tuomela laittoi alulle kansalaisaloitteen vanhusasiainvaltuutetun toimen perustamisesta ja puhui aiheesta syyskuun alussa Helsingissä. (Kuva:Kristiina Kunnas)

Vantaalta nimetyksi tuli KD:n 1.varapuheenjohtaja, KD Naisten puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela, joka pyrkii ensimmäiselle kaudelleen sekä varavaltuutettu, teologian maisteri Soili Haverinen.

Hyvinkäältä on nimetty kaupunginvaltuutettu, tuotantopäällikkö Reija Taupila, Kirkkonummelta kunnanvaltuutettu, muusikko Petri Ronkainen, Loviisasta biologi, FM perhehoitaja Sonja Huttunen, Mäntsälästä kunnanvaltuutettu, kirkon nuorisotyönohjaaja, sosionomi Susanna Koivula, Sipoosta kunnanvaltuutettu, oopperalaulaja, laulunopettaja, sairaanhoitaja Tiina Sinkkonen sekä Karkkilasta kaupunginvaltuutettu, terveydenhoitaja, sairaanhoitaja (AMK) Hannamari Auvinen.

Kristillisdemokraattien teemoja 1,65 miljoonan asukkaan metropolialueella tulevat olemaan puolueen yleisteemojen ohella ainakin liikenne- ja asuntopolitiikka sekä maahanmuutto.

Kristillisdemokraatit ei tee vaaliliittoa Uudellamaalla vaan menee omalla täydellä listalla eduskuntavaaleihin. Kaikkiaan ehdokkaita nimetään 36.

Ylös