Sannikka & Ukkola: Olemme kyllästyneitä riitelyyn – Aki Ruotsala mukana ensimmäisessä lähetyksessä

14.9.2018 klo 10:06 Kotimaa Merja Eräpolku

Sannikka & Ukkola on Ylen uusi ajankohtainen talkshow, jossa pureudutaan yhteiskunnallisiin asioihin ilman tärkeilyä. Nolla prosenttia hyminää, sata prosenttia actionia. Näin lupaavat ohjelman parivaljakko Marja Sannikka ja Sanna Ukkola. Ohjelman ensimmäisessä lähetyksessä tänään 14. syyskuuta kello 20 vieraana on myös KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

– Ennakkotietojen valossa luvassa on live-ohjelma, jossa ei ole mukana valmista asenteellisuutta. Ajattelin antaa formaatille mahdollisuuden. Siispä myös minut nähdään perjantai-iltana studiossa, Aki Ruotsala kertoo.

– Ennakko-odotukset on itsellä varovaisen positiiviset sen suhteen, että ohjelmassa luodaan uudenlaista, rakentavaa, tasapuolista ja mielenkiintoista yhteiskunnallisen keskusteluohjelman mallia.

– Perinteisesti telkkarin keskusteluohjelmiin etsitään eri tavoin ajattelevat ihmiset ja sitten heidät laitetaan riitelemään, siihen meillä on kyllästytty. Nolla prosenttia hyminää ja 100 prosenttia actionia, lupaavat uuden ohjelman aloittavat Marja Sannikka ja Sanna Ukkola.

– On dynaaminen ja vauhdikas ohjelma tulossa, jossa kuusi vierasta. Halutaan tuoda uusia näkökulmia, totesi toimittaja Marja Sannikka Ylen Aamu-tv:n lähetyksessä.

Ohjelmassa eräänlainen ”sähkötuoli”, johon pystytään vaikuttamaan. Kyse on yllätyksestä, joka selviää tänä iltana.

– Ohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. Tärkeitä asioita ilman tärkeilyä. Aiheet ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä, Sanna Ukkola kertoi.

Ensimmäisessä ohjelmassa Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävästä kesäkuussa erotetetun Ruotsalan ohella on äskettäin Pihlajalinnan alueellisen toimitusjohtajan tehtävästä erotettu oululainen keskustapoliitikko Riikka Moilanen.

Toimittajat kertovat, että ohjelmassa halutaan lisätä yhteisymmärrystä vaikeista asioista. Tähän osioon liittyen vieraina ovat puoluejohtajat Jussi Halla-aho (ps) ja Li Andersson (vas).

Sannikka & Ukkola 14.9. alkaen perjantaisin Yle TV1:ssä klo 20.00. Katsottavissa myös Yle Areenassa.

Ylös