Sari Essayah haluaa Porin Venatorin irtisanomisiin tukea EU:n globalisaatiorahastosta

15.9.2018 klo 15:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah puhui tänään Porissa Venatorin pigmenttitehtaan ongelmista. – Olen vedonnut ministeri Mika Lintilään, Essayah kertoi.

Sari Essayah haluaa, että Venatorin irtisanomisiin haetaan tukea EU:n globalisaatiorahastosta.

Essayah puhui tänään lauantaina 15. syyskuuta Porissa Satakunnan Kristillisdemokraattien tilaisuudessa.

– Vetosin ministeri Mika Lintilään Venatorin pigmenttitehtaan sulkemisen takia.

– Hallituksen on selvitettävä niin kansallisten kuin myös EU:n globalisaatiorahaston tuen mahdollisuudet, Essayah jatkaa.

EU:n globalisaatiorahastosta varoja voi hakea työttömäksi jäävien ihmisten työllisyys- ja koulutustoimintaan. – Kansanedustaja, puheenjohtaja Sari Essayah

Hän muistuttaa, että vaikka vaikka Venatorin tehtaan alasajo ulottuu pidemmälle ajanjaksolle ja irtisanottavien määrä jää hivenen alle globalisaatiorahaston tukirajan 500, on vedottava niin sanottuihin poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

– Globalisaatiorahaston säännöissä todetaan, että pienillä työmarkkinoilla tai poikkeuksellisissa olosuhteissa tukitoimet voidaan käynnistää, vaikka tukiedellytykset eivät kokonaan täyty, jos vähentämisillä on vakava vaikutus työllisyyteen ja paikalliseen talouteen, Essayah selvittää.

Venatorin tilannetta sureva porilaisyleisö sai Essayah’n analysin.

– Venatorin tapauksessa on huomioitava myös vaikutukset alueen muihin yrityksiin. EU:n globalisaatiorahastosta varoja voi hakea työttömäksi jäävien ihmisten työllisyys- ja koulutustoimintaan.

– Yhdysvaltalaisen kemian alan yrityksen Venatorin päätös siirtää tuotanto muihin yksiköihin on esimerkki globalisaation vaikutuksista ja juuri tällaisia tapauksia varten EU:n globalisaatiorahasto (EGR) alun perin luotiin, Essayah huomauttaa.

 

 

Ylös