Ekotekoja yhteisillä varoilla

20.9.2018 klo 12:06 Kolumnit Asmo Maanselkä

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) on ajanut taksilla 22 000 euron edestä veronmaksajien varoilla kaupungissa, jossa on maailman paras joukkoliikenne. Uutisessa järkyttää se, että hän on pyydetty vierailemaan yli sadassa koulussa edustajantyönsä ohella. Ennen kouluja kiersivät evankelistat Riku Rinne ja Ritu Ylipahkala. Tuskin enää ketään kristillisdemokraattia kutsuttaisiin yhtä innolla kehumaan omaa kasvutarinaansa.

Onko reilua lintsata eduskunnasta tekemään vaalityötä juuri äänestysikään tuleville nuorille? Ei tarvitse ihmetellä miten opetushallituksen oppaita kouluissa tulkitaan. Ekologisuuden ilosanomaa on levitetty taksilla huristelemalla. Toivolan selitys taksin käytölle on taksin ekologisuus. Hänen ei tarvitse omilla varoilla omistaa autoa, kun voi yhteisillä varoilla ajalla taksilla. Tällä päättelyketjulla lentokoneellakin lentäminen näyttää ekologiselta, kun ei tarvitse lentokonetta omistaa, kuten pääministeri.

Toivolan selitys taksin käytölle on taksin ekologisuus. Hänen ei tarvitse omilla varoilla omistaa autoa, kun voi yhteisillä varoilla ajalla taksilla. Tällä päättelyketjulla lentokoneellakin lentäminen näyttää ekologiselta, kun ei tarvitse lentokonetta omistaa, kuten pääministeri.

Espanjan vasemmistopuolueen Podemosin johtaja osti hienostoalueelta 600 000 eurolla monen sadan neliön omakotitalon uima-altaineen. El Mundon mukaan talon olohuoneessa ylellisyyttä tarkastelevat Karl Marxin ja Mao Zedongin kuvat. Kun kansanedustaja on päässyt nauttimaan kansan eduista, niin siinä unohtuu se todellisuus, jossa äänestäjät elävät. Vihreydestä ja vasemmistolaisuudesta jää jäljelle uskonnon tyyppinen usko opinkappaleisiin, vaikka elämä on tavallista eliitin elämää. Mukavuus, helppous ja palvelu menevät ideologian ohitse aivan huomaamatta.

Ekotekoja on helppoa tehdä yhteisillä varoilla. Ideologian vastaiset teot voidaan ulkoistaa. En saastuta omilla rahoilla, vaan veronmaksajien varoilla.

Kirjoittaja Asmo Maanselkä on Kristillisdemokraattien puoluesihteeri
Ylös