Laukkanen: ”Seuraavaan hallitusohjelmaan tarvitaan selkeä kirjaus köyhyyden vähentämisestä”

23.9.2018 klo 11:30 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen vaatii seuraavaan hallitusohjelmaan selkeää kirjausta köyhyyden vähentämisestä.

– Pitkäaikainen elinkustannusten nousu yhdessä monien perusturvaetuuksien indeksijäädytysten kanssa on johtanut siihen, että pienituloisten ihmisten elämäntilanne on kiristynyt. Tähän on voimakkaasti puututtava seuraavaa hallitusohjelmaa laadittaessa, totesi lauantaina Hyvinkäällä ja sunnuntaina Tuusulassa markkoilla vieraillut kansanedustaja Antero Laukkanen.

Suomessa on 900.000  köyhyysrajan alapuolella elävää köyhää. Laukkasen mukaan on jo riittävästi ohjelmia ja tutkimuksia suomalaisesta köyhyydestä.

– Vain poliittinen tahto toimia puuttuu, sosiaalineuvos arvioi.

Kristillisdemokraattien mielestä yhteiskunnan tulee nykyistä paremmin tukea ihmisten pyrkimyksiä hyvinvointinsa edistämiseen, mikä vähentää tulonsiirtojen ja palvelujen pitkäaikaista käyttöä.

– Suomessa tarvitaan sosiaaliturvauudistus, joka nostaa perusturvan tason vastaamaan paremmin nykyisiä elinkustannuksia. Työnteon kannattavuutta on parannettava, on sujuvoitettava sosiaaliturvaa ja yksinkertaistettava etuisuuksien hakemista, Laukkanen totesi.

Ylös