”Tarjoan arvopohjaista asiapolitiikkaa ja juridista osaamista” – syyttäjä Marika Visakorpi ehdolle eduskuntaan Keski-Suomesta

6.10.2018 klo 14:20 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kun päätös ehdokkuudesta oli tehty, niin olen täysillä mukana, sanoo juristi ja syyttäjä, Jyväskylän KD-kaupunginvaltuutettu Marika Visakorpi ensi kevään eduskuntavaalikoitoksesta.

Marika Visakorpi oli juuri vahvistanut eduskuntavaaliehdokkuutensa, kun Keskisuomalainen jo tarttui häneen ja vaati haastattelua.

– On paljon ihmisiä, jotka näkevät, että kristillistä arvopohjaa kannattaa pitää mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Se on arvopohja, joka on vaikuttanut merkittävästi suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseen ja nykyiseen demokratiaan, Visakorpi sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

KD-Lehti tavoitti Visakorven lauantaina 6. lokakuuta KD Naisten liittokokouksesta Vaasasta. Visakorpi on aiemmin myös johtanut Kristillisdemokraattien naisjärjestöä.

– Kun päätös oli tehty, niin täysillä lähden vaaleihin, samanaikaisesti nöyrästi ja rohkeasti, Visakorpi myöntää.

Kun päätös oli tehty, niin täysillä lähden vaaleihin, samanaikaisesti nöyrästi ja rohkeasti. – eduskuntaavaaliehdokas, syyttäjä Marika Visakorpi Jyväskylästä

– Totta kai laajasti pyrin kansaa vakuuttamaan, hän naurahtaa puhelimessa.

Todisteena vakuuttavuudesta on edellisissä eduskuntavaaleissa saatu lähes 3 000 äänen potti.

Marika Visakorpi on tarjoamassa juridista osaamista sekä arvopohjaista asiapolitiikan tekemistä erityisesti Keski-Suomen ja koko Suomenkin hyväksi.

– Maakunnan kansanedustajan pitää edistää maakunnan kärkitavoitteita, joista nostaisin esille varsinkin biotalouden, osaamistalouden ja matkailun, Visakorpi listaa.

– Lisäksi maakunnan saavutettavuuden parantamisen eteen on tehtävä töitä. Ilmastokysymykset sekä sosiaaliturvan uudistaminen ovat niin ikään teemoja, joiden parissa haluan vaikuttaa. Kristillisdemokraateilla on erinomainen kannustavan perusturvan malli, joka olisi hyvä pohja sosiaaliturvan uudistamiselle. Erityisesti sydämelläni ovat myös vanhusten ja lasten asiat.

Vaalit ovat iso rutistus.

–  Tunnustan, että kun on jo kolme kertaa ollut ehdokkaana eduskuntavaaleissa, joutui miettimään pitkään, lähteekö mukaan.

– Mutta sitten ajattelin, että meillä on tosi hyvä porukka, ja koin hyvin vahvasti, ettei nyt ole aika vetäytyä rivistä, hän kertoo.

Visakorpi iloitsee myös Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtajan, Jyväskylän kaupunginvaltuutetun ja Migrin ylitarkastajan Tomi Kuosmasen ehdokkuudesta. Keski-Suomessakin on kutkuttava tilanne, sillä moni konkaripoliitikko on luopumassa eduskunnassa, eikä lähde enää tavoittelemaan jatkokautta.

– Saamme hyvän listan Keski-Suomeen. Nyt meillä on realistinen mahdollisuus saada  kansanedustaja, Visakorpi uskoo.

– Meillä on yhteinen tavoite, vaikka jokainen omalta osaltaan tekeekin omaa kampanjaa.

Hänelle vaaleissa mieluisinta on ihmisten kohtaaminen.

– Ei vain se, että he olisivat potentiaalisia äänestäjiä, vaan kohtaaminen muutenkin. Tulee kaikenlaista keskustelua usein, sillä paljon on yksinäisiä ihmisiä. Joskus tapaamiset ovat jopa sielunhoitoa. Kristittynä sen ymmärtää, että moni muukin asia on tärkeä, vaikka toki ehdokkaina esittelemme Kristillisdemokraattien tavoitteita ja omia painopisteitämme, Visakorpi kertoo.

Kuntapoliitikkona Visakorpi iloitsee siitä, että on kokenut saaneensa erittäin hyvät vaikutusmahdollisuudet perusturvalautakunnassa.

– Viimeksi juuri vanhustenhoito puhutti. Siihen on kunnissa nyt isot haasteet, miten saadaan turvattua tarpeellinen hoito ja hoiva.

Hän on ajanut Kristillisdemokraattien ryhmän kanssa päihdepalveluihin lisäresursseja.

– Saimme muitakin puolueita mukaan ja henkilöstöresursseja vahvistettiin tänä syksynä. Järjestöyhteistyö on ollut tiivistä.

– Kun ihmisen elämä kovin pahasti syrjäytyy, se on sekä inhimillinen että taloudellinen kriisi.

 

Marika Visakorpi

• 48-vuotias juristi ja syyttäjä Jyväskylästä
• ehdolla eduskuntaan 2019
• kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2004
• Keski-Suomen maakuntavaltuutettu
• KD Jyväskylän paikallisosaston puheenjohtaja
• KD-puoluevaltuuston varapuheenjohtaja
• harrastaa liikuntaa, luontoa, lautapelejä ja lukemista; arvostaa ihmissuhteita
Ylös