KD Nuoret mukana HYY:n edustajistovaaleissa vaaliliitossa Sinisten kanssa

10.10.2018 klo 09:19 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattiset Nuoret ovat mukana Helsingin ylioppilaskunnan edustajiston vaaleissa, jotka järjestetään marraskuun alkupuolella. KD-ehdokkaat löytyvät Vapauden puolesta -nimisestä vaalirenkaasta.

Kristillisdemokraattien ehdokkaina ovat KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa ja Helsingin KD Nuorten sihteeri Maisa Kuhno. Sarasmaa opiskelee oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja Kuhno teologisessa tiedekunnassa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa olevan uuden poliittisen vaalirenkaan nimellä ”Vapauden puolesta” muodostavat Kristillisdemokraatit ja Siniset. Kristillisdemokraatit lähtevät edustajistovaaleihin monen vuoden tauon jälkeen. Siniset ovat ensimmäistä kertaa mukana HYY:n vaaleissa.

– Vapauden puolesta tarjoaa uskottavan ja osaavan vaihtoehdon ylioppilaskunnan nykyiselle menolle. Ylioppilaskunnan ei kuulu yleispolitikoida, eikä sen toiminnan tule perustua pakolliselle jäsenyydelle. Vaalirenkaamme on vahvin vastavoima aiemmalle punavihreälle hegemonialle. Vanha valta vaihtoon, sanovat KD:n Aleksi Sarasmaa ja Sinisten Toni Ahva.

Vapauden puolesta -vaalirengas kannattaa ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden lakkauttamista ja opintojen muuttamista entistä joustavammiksi. Perinteisiin arvoihin nojaava vaalirengas tavoittelee vastuullista talouspolitiikkaa, johon kuuluu jäsenmaksun pienentäminen.

HYYn edustajistovaalit järjestetään sähköisenä 31.10.–2.11. ja 5.11.-7.11.2018. Äänioikeutettuja edustajistovaaleissa ovat Helsingin yliopiston opiskelijat.

Ylös