Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit vaaliliittoon Varsinais-Suomessa

11.10.2018 klo 12:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit solmivat vaaliliiton Varsinais-Suomessa. Tavoitteena on neljä paikkaa – Perussuomalaisille tulee 14 ja KD:lle kolme ehdokasta.

Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat sopineet vaaliliiton Varsinais-Suomessa. Perussuomalaiset asettavat 14 ehdokasta ja Kristillisdemokraatit kolme. Tavoitteena vaaliliitolla on neljä paikkaa. Vaaliliitto on luonteeltaan tekninen. Piirijärjestöillä ei ole yhteisiä poliittisia tavoitteita. Molemmat puolueet päättävät itsenäisesti ehdokasasettelusta.

Vaaliliitot johtuvat Suomen epätasa-arvoisesta vaalijärjestelmästä, jossa ei ole puolueen ääniä paremmin huomioivaa tasauspaikkajärjestelmää, kuten esimerkiksi Ruotsissa. – KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä

– Perussuomalaisilla on pitkät perinteet teknisestä vaaliyhteistyöstä Kristillisdemokraattien kanssa. Perinne jatkuu nyt Varsinaissuomessa ja on varmasti kummankin osapuolen äänestäjien kannalta hyvä ratkaisu, sanoo Riikka Slunga-Poutsalo, Perussuomalaisten puoluesihteeri.

– Olen iloinen vaaliliiton mahdollistumisesta. Vaaliliitot johtuvat Suomen epätasa-arvoisesta vaalijärjestelmästä, jossa ei ole puolueen ääniä paremmin huomioivaa tasauspaikkajärjestelmää, kuten esimerkiksi Ruotsissa, toteaa puolestaan Asmo Maanselkä, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri.

 

Tasauspaikkajärjestelmä ?

Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Kristillisdemokraatit saavutti 5,3 prosentin kannatuksen. Tällä kannatuksella 200-paikkaiseen parlamenttiin pitäisi saada 11 kansanedustajaa. KD:lle tuli kuitenkin vain 7 paikkaa.
Ylös