Fida teki itseään tutuksi eduskunnassa kansainvälisenä tyttöjen päivänä

12.10.2018 klo 12:30 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kansanedustaja Antero Laukkanen isännöi eduskunnassa Fida tutuksi -päivää kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta.

Kansainvälistä tyttöjen päivää on vietetty vuodesta 2012 lähtien 11. lokakuuta. Plan International -kansalaisjärjestön aloitteesta syntynyt päivä on YK:n julistama.

Eilen päivän kunniaksi suomalainen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida esitteli omaa toimintaansa eduskunnassa.

Seksuaalisuus ja vammaisuus ovat molemmat olleet vaiettuja asioita Tansaniassa. – Fidan työtä esittelevä Hyasintha Ntuyeko

– Oli hienoa, että eduskunnan väellä oli mahdollisuus tutustua Fidan työhön maailmalla tyttöjen ja naisten hyväksi, sanoo Fida tutuksi -päivän isäntä, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen.

Tansanialainen yrittäjä Hyasintha Ntuyeko sekä laosilainen projektityöntekijä Phonethay Senephimmachack olivat saapuneet varta vasten Suomeen esittelemään Fidan toimintaa.

Hyasintha tekee aktiivista vaikuttamistyötä omassa maassaan esimerkiksi vammaisten tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyden eteen.

– Siinä rikotaan tabuja, sillä seksuaalisuus ja vammaisuus ovat molemmat olleet vaiettuja asioita Tansaniassa, Hyasintha kertoo.

– Laosissa joudutaan taistelemaan myös ihmiskauppaa vastaan, sanoo puolestaan Phonethay.

– Työssäni olen purkamassa seksuaaliterveyteen liittyviä tabuja, hän jatkaa.

Lue lisää Fidan työstä: fida.org

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sekä projektityöntekijä Phonethay Senephimmachack Laosista ja tansanialainen yrittäjä Hyasintha Ntuyeko, jotka saapuivat Suomeen esittelemään lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan toimintaa Kansainvälisenä tyttöjen päivänä. Eri puolueiden kansanedustajat kävivät tutustumassa Fida-esittelyyn. (Kuva Merja Eräpolku)

Ylös