Östman Ilmajoella: Mikro- ja pienyrityksille tulee saada oikeudet paikalliseen sopimiseen

20.10.2018 klo 12:35 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja Peter Östman vaatii, että mikro- ja pienyrityksille tulee saada oikeudet paikalliseen sopimiseen.

Hänen mukaansa Suomelle ei ole hyväksi, että ihmiset on jaoteltu eri leireihin sen mukaan, kuuluvatko he työntekijöihin vai yrittäjiin. Myös työnantajat ovat olleet keskenään pitkään jaettuna kahteen eri leiriin.

– Meillä on isoja yrityksiä, jotka ovat järjestäytyneet sekä mikro- ja pienyrityksiä, joiden ääni ei tällä hetkellä kuulu missään työnantajaliitossa, totesi lauantaina Ilmajoella Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piirin syykokouksessa puhunut Peter Östman.

Tällä hetkellä pienyrittäjät joutuvat vastaamaan monista velvoitteista ilman, että he voivat vaikuttaa päätöksiin.

Pienet yritykset, joilla ei ole oikeutta neuvotella samoissa pöydissä työmarkkinaosapuolten kanssa, joutuvat noudattamaan kaikkia ehtoja, jotka on sovittu valtakunnallisella tasolla.

– Tällä hetkellä pienyrittäjät joutuvat vastaamaan monista velvoitteista ilman, että he voivat vaikuttaa päätöksiin. Tähän on löydettävä ratkaisu. Mikro- ja pienyrityksille tulee saada oikeudet paikalliseen sopimiseen.

– Ammattijärjestöjen on myös kannettava oma vastuunsa. On parempi tarjota vastaehdotus, kuin sanoa ”ei” kaikille hallituksen aloitteille. Neuvottelut tulee käynnistää uudelleen. Näin vältyttäisiin kriisiltä, Östman korosti.

 

Ylös