Savo-Karjalan Kristillisdemokraatit nimesivät lisää eduskuntavaaliehdokkaita – tavoitteena kaksi kansanedustajaa

30.10.2018 klo 08:15 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kristillisdemokraattien vaalinäkymät Savo-Karjalan vaalipiirissä ovat hyvät ja puolueen kannatus nousussa, iloitsee Pohjois-Savon Kristillisdemokraattien vaalipäällikkö Teija Lipponen. Savo-Karjalaan nimettiin viisi uutta KD-eduskuntavaaliehdokasta maanantai-iltana 29. lokakuuta.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan piirijärjestöt ovat nimenneet kokouksissaan lisää ehdokkaita ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin.

Savo-Karjalan vaalipiiriin nyt nimetyt ehdokkaat ovat sosiaalialan yrittäjä Pirjo Backman Suonenjoelta, professori Juhani Laurinkari Kuopiosta, vastaanottovirkailija Jussi Mikkonen Varkaudesta, Pielaveden seurakunnan diakonia-lähetyssihteeri Minna Sahlberg Kuopion Karttulasta sekä kapteeni evp Rauno Taskinen Kuopiosta.

Jokaisella maanantai-iltana nimetyllä ehdokkaalla on kokemusta kunnallisista luottamustehtävistä kotipaikkakunnallaan. Esittelyt uusista ehdokkaista tämän uutisjutun lopussa.

Ehdokaslista sisältää jo nyt monipuolisesti ehdokkaita eri ammatti- ja koulutustaustasta sekä maantieteellisesti vaalipiirin eri puolilta.

– Ehdokaslista sisältää jo nyt monipuolisesti ehdokkaita eri ammatti- ja koulutustaustasta sekä maantieteellisesti vaalipiirin eri puolilta, muistuttaa Pohjois-Savon piirin vaalipäällikkö Teija Lipponen.

– Elokuussa nimetyt ehdokkaat mukaan lukien listalla on viisi naista ja viisi miestä. Kaikilla tähän asti nimetyillä eduskuntavaaliehdokkailla on myös kokemusta kunnallisissa luottamustehtävissä toimimisesta.

– Savo-Karjalan vaalipiiri tavoittelee kahta kansanedustajan paikkaa Kristillisdemokraateille, Pohjois-Savon piirin vaalipäällikkö Teija Lipponen toteaa.

Savo-Karjalan elokuussa nimetyt Kristillisdemokraattien ehdokkaat Sari Essayah Lapinlahdelta, Satu Melkko Liperistä, Anne ”Kikkis” Mikkola ja Jarmo Pippola Joensuusta sekä Henry Määttä Nurmeksesta.

Ensimmäisten ehdokkaiden joukossa elokuussa nimettiin piirin istuva kansanedustaja, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah Lapinlahdelta.

Essayah arvioi jo tuolloin, että Kristillisdemokraattien vaalinäkymät Savo-Karjalan vaalipiirissä ovat hyvät ja puolueen kannatus on ollut nousujohteista.

– Viime vuonna hyvin menneiden kuntavaalienkin näkökulmasta on realistista lähteä tavoittelemaan kahta kansanedustajan paikkaa, Essayah totesi elokuun puolivälissä.

Essayah’n ohella ensimmäisinä ehdokkaina nimettiin palveluesimies Satu Melkko Liperistä, päiväkodinjohtaja Anne ”Kikkis” Mikkola Joensuusta, yrittäjä Henry Määttä Nurmeksesta ja vahtimestari Jarmo Pippola Joensuusta. He toimivat kunnallisissa luottamustehtävissä kotipaikkakunnallaan. Tutustu elokuussa nimettyihin ehdokkaisiin täällä.

Uusien eduskuntavaaliehdokkaiden esittely

Pirjo Backman, Suonenjoki

Pirjo Backman

Suonenjoella asuva Pirjo Backman on 62-vuotias kehitysvammaisiin erikoistunut sosiaalialan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja sosionomi. Nuorena hän toimi parturi-kampaajana. Backman on neljän jo aikuistuneen lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen mummi. Kotona ovat aviomies ja Peppi-koira. Kahdenkymmenen vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuoltoalalta antaa hänelle hyvän pohjan toimia alan asiantuntijana.

Juhani Laurinkari, Kuopio

Juhani Laurinkari

Kuopiolainen professori Juhani Laurinkari, 72, on mittavan akateemisen uran Suomessa ja ulkomailla tehnyt sosiaalipolitiikan, hyvinvoinnin, etiikan ja yhteisöllisyyden hallinnon asiantuntija, jolla on lisäksi teologian maisterin ja humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnot. Laurinkari on ollut vuodesta 2010 Euroopan tiede- ja taideakatemian pysyvä jäsen ja Suomen delegaation puheenjohtaja. Hän on toiminut Professoriliiton hallituksessa 2008-2016 ja Professoriliiton Kuopion luottamusmiehenä 2008-2014 sekä paikallisosaston puheenjohtajana 1998-2014.

Laurinkari on ollut Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen vuodesta 2015, KD:n Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja ja Kuopion vanhusneuvoston jäsen vuodesta 2016. Hän toimii kristillisdemokraattisen Ajatushautomo Kompassin hallituksen jäsenenä. Kuopion seurakuntayhtymän valtuuston varapuheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2006, kuten myös Puijon seurakunnan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana vuodesta 2006. Laurinkari on toista kertaa eduskuntavaaliehdokkaana.

 

Jussi Mikkonen, Varkaus

Jussi Mikkonen

Varkautelainen vastaanottovirkailija Jussi Mikkonen, 24, on varavaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen sekä sivistyslautakunnan jäsen. Aiemmin Mikkonen toimi Varkauden nuorisovaltuuston puheenjohtajana. Mikkonen toimii päätoimensa ohella yrittäjänä ja Varkauden teatterin iltanäyttelijänä. Jussi Mikkosen harrastuksiin kuuluu aktiivinen kyläyhdistys- ja vapaaehtoistoiminta sekä teatteri. Mikkonen on toista kertaa eduskuntavaaliehdokkaana.

 

Minna Sahlberg, Kuopio

Minna Sahlberg

Kuopion Karttulasta kotoisin oleva sosionomi ja (AMK)-diakoni Minna Sahlberg, 49, työskentelee Pielaveden seurakunnassa diakonia-lähetyssihteerinä. Hän on toiminut vuosien varrella eri luottamustehtävissä niin kunnan, yhdistysten kuin seurakunnankin puolella. Tällä hetkellä hän on varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen Kuopiossa. Perheeseen kuuluu aviomies, poika ja kolme aikuista tytärtä. Vapaa-ajallaan Minnasta on mukava kulkea koirien kanssa metsässä, lukea ja tehdä käsitöitä.

 

Rauno Taskinen, Kuopio

Rauno Taskinen

Kuopiolainen varavaltuutettu, kapteeni evp Rauno Taskinen, 59, on käräjäoikeuden lautamies. Virkaurallaan ilmavoimissa hän on toiminut henkilöstöhallinnon vastuualueella toimistopäällikön ja oikeusupseerin tehtävissä sekä ilmavalvonnassa valvontajohtajana. Hänellä on myös kokemusta yksityisyrittäjänä toimimisesta kuuden vuoden ajalta. Nykyisin hän toimii seurakunta-aktiivina erilaisissa vapaaehtoistehtävissä. Hän on ollut naimissa vaimonsa Annen kanssa 38 vuotta, ja heillä on neljä aikuista lasta. Sydämen asiana hänellä  ovat turvallisuuspolitiikka, ilmastonmuutos sekä huoli pieneläkeläisistä ja vanhuksista.

 

Ylös