”EPP-puoluekokouksessa tunsi olevansa kristillisdemokraattien joukossa” – Essayah iloitsee kristillisten arvojen näkymisestä

8.11.2018 klo 14:44 Politiikka Kristiina Kunnas

– Täällä tunsin todella olevani yksi kokousväestä, kun kristillisdemokraattinen ääni ja kristilliset arvot olivat avoimesti esillä, iloitsee Euroopan kansanpuolueen kokoukseen osallistunut Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

Sari Essayah laskeutuu lavalta, jossa on on istunut yhdessä liittokansleri Angela Merkelin, EPP:n puheenjohtajan Joseph Daulin ja Euroopan komissionn puheenjohtajan paikalta keväällä väistyvän Jean-Claude Junckerin kanssa.

Suomen Kristillisdemokraatit tuli Euroopan kansanpuolueen eli EPP:n täysjäseneksi huhtikuussa 2018. Essayah on ensimmäistä kertaa täysvaltaisena delegaattina kokouksessa, ja kuuluu puheenjohtajana luonnollisesti kokouksen keskeisiin henkilöihin.

Kokoomuksen isännöimä Helsingin EPP-kongressi eli puoluekokous on juuri päättynyt baijerilaisen kristillisdemokraatin Manfred Weberin voittoon Euroopan komission puheenjohtajaehdokkuudesta. Vastaehdokkaana oli kokoomuksen Alexander Stubb, joka toimii Euroopan investointipankin varapääjohtajana.

– Ateenasta Helsinkiin jokaisessa kaupungissa on ’keskellä kylää’ kirkko, siitä tunnistaa Euroopan, muistutti Manfred Weber omassa puheessaan ennen vaalia.

Weberin kannattajajoukot jakoivat ilmastoneutraalia ruskeaa Lebkuchenia eli piparkakkua sokerikuorrutuksen kera. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Saan sosiaalisessa mediassa vastustusta, kun puhun kristillisyydestä. Mutta puhun silti, Weber jatkoi.

Essayah tunnustautui Weberin kannattajaksi jo ennen kisaa.

– Iloitsen hänen valinnastaan. Mutta muutenkin saimme kuulla aivan huikeita puheita tänään täällä. Alex Stubb oli loistava vastaehdokas, Essayah toteaa Weberin kannattaja-pinssi kauluksessaan.

– Täällä puoluekokouksessa ei todellakaan pelätty puhua kristillisistä arvoista ja Euroopasta kristillisenä maanosana. Maallistuminen ei ole kaikkialla niin pitkällä kuin Suomessa, analysoi Essayah.

 

 

Ylös