Esa Erävalo: ”EPP:n puoluekokouksessa korostui kristillisdemokratia” – ideologiaseminaari Helsingissä ensi tiistaina

9.11.2018 klo 12:07 Politiikka KD Lehti

– Kristillisdemokratia ja kristillisyys tulivat vahvasti esiin EPP-kokouksen arvovaltaisissa puheenvuoroissa, toteaa Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Esa Erävalo yhteenvetonaan Euroopan kansanpuolueen Helsingissä pidetystä puoluekokouksesta.

Esa Erävalo on seurannut Euroopan kansanpuolueen toimintaa läheltä pitkään. Hän työskenteli viime kevääseen saakka KD-lehden päätoimittajana ja KD eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä. Aiemmin viisi vuotta Sari Essayah’n avustajana Euroopan parlamentissa toiminut Erävalo kuuluu Suomen Kristillisdemokraattien ideologeihin. Hän on ollut mukana kirjoittamassa puolueen kolmea uusinta periaateohjelmaa. Lisäksi hän työryhmässä vaikutti Euroopan Kansanpuolueen EPP:n 2012 Bukarestissa hyväksyttyyn periaateohjelmaan (EPP Platform).

Erävalon mukaan on merkille pantavaa, että kristillisdemokratia ja kristillisyys tulivat vahvasti esiin monissa tärkeissä puheenvuoroissa. Esimerkiksi Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani korosti kristillisdemokratiaa.

EPP:n parlamenttiryhmän puheenjohtaja Manfred Weber, joka valittiin EPP:n kärkiehdokkaaksi seuraavaksi komission puheenjohtajaksi, puolestaan totesi muun muassa, että ”jokaisessa kylässä, jokaisessa suurkaupungissa – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta – niiden keskellä on kristillinen kirkko. Kun käytän tätä kuvaa, minua vastaan hyökätään sosiaalisessa mediassa voimakkaasti, että tämä puhe kristillisyydestä kuulostaa niin vanhanaikaiselta, niin konservatiiviselta. Mutta minä sanon teille: en välitä.”

– Weber sanoi, että olemme ylpeitä näistä arvoista ja olemme myös valmiita puolustamaan niitä. Kommentti sai valtaisat ablodit ja kertoi osaltaan siitä, miten kokousväki yhtyi näkemykseen.

– Euroopan kansanpuolue, EPP, koostuu keskustaoikeistolaisista puolueista, jotka ovat ryhmittyneet kristillisdemokraattisten puolueiden muodostaman ytimen ympärille. Mitä tämä merkitsee, sitä selvitellään ensi tiistaina 13. marraskuuta Helsingissä pidettävässä Ajatushautomo Kompassin ja EPP:n ajatushautomo Wilfried Martens Centre for European Studies’n järjestämässä seminaarissa, Erävalo kertoo.

YHTEINEN HYVÄ?! Kristillisdemokratian ideologia ja arvoperusta puntarissa -seminaari Helsingissä tiistaina 13.11. kello 17-19

Tilaisuus pidetään Toivo-salissa, Iso-Roobertinkatu 24, Helsinki. Tilaisuudessa alustaa kirjan kirjoittanut Esa Erävalo. Hänen lisäkseen vastaamassa ovat kansanedustajat Sari Essayah ja Antero Laukkanen sekä ex-meppi Eija-Riitta Korhola. Seminaarin järjestävät kristillisdemokraattinen Ajatushautomo Kompassi ja EPP:n ajatushautomo Wilfried Martens Centre for European Studies, jota edustaa Gavin Synnott.

Ilmoittaudu seminaariin osoitteella: [email protected]

Ylös