KD:n kannatus 4% HS-gallupissa – Maanselkä: ”Oikeaan suuntaan mennään”

16.11.2018 klo 09:45 Politiikka Merja Eräpolku

Uusimmassa HS-gallupissa Kristillisdemokraattien kannatus on 4,0 prosenttia, mikä on hieman (+0,2) korkeampi kuin vastaavassa syyskuun mittauksessa.

Sdp:n kannatus on noussut 22,4 prosenttiin. Toisena tulevan Kokoomuksen kannatus on pysynyt vakaana 19,7 prosentissa. Kol­man­te­na ole­van Kes­kus­tan lu­ke­ma on laskenut 0,7 pro­sent­tiyk­sik­köä alas­päin edel­li­ses­tä ky­se­lys­tä ja on nyt 15,4. Vihreiden kannatuslasku on päättynyt. Mittaustulokset julkaistiin Helsingin Sanomissa tänään 16. marraskuuta.

KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä muistuttaa, että kannatusmittaukset heittelevät kuukaudesta toiseen, mutta selkeästi keskimäärin mennään oikeaan suuntaan.

– Uskon vakaasti siihen, että saamme suuremman eduskuntaryhmän tulevaan eduskuntaan ja siten voimme entistä paremmin vaikuttaa meille tärkeisiin asioihin, Maanselkä sanoo.

Tutkimuksessa kysyttiin, minkä puolueen tai muun ryhmittymän ehdokasta vastaaja äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Kannatusarvio on laadittu yhdistämällä vastaukset sekä vaalitilastot viime kuntavaaleista.

Tutkimukseen haastateltiin 15.10.–12.11. puhelimitse 2 314 ihmistä. Otos edustaa 18–79-vuotiaita suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin suurimpien puolueiden kohdalla. Kyselyn teki HS:n toimeksiannosta Kantar TNS.

Ylös