Räsänen Hämeenlinnan KD:n 50-vuotisjuhlassa: ”Missiomme on olla rakentamassa yhteiskuntaa, jolla on omatunto”

17.11.2018 klo 16:28 Kotimaa Merja Eräpolku

– Vahvuutemme on asettua puolustamaan niiden oikeuksia, jotka eivät itse kykene puhumaan puolestaan, olipa kysymys kehitysvammaisesta lapsesta, syntymättömästä lapsesta tai sairaalavuoteessa makaavasta vanhuksesta, totesi kansanedustaja Päivi Räsänen puheessaan Hämeenlinnan kristillisdemokraattien 50-vuotisjuhlassa.

– Kristillisdemokraatit vastaavat hyvin suomalaisten keskuudessa lisääntyneeseen henkisten ja pehmeiden arvojen kaipaukseen. Markkinoiden tulee palvella ihmistä, ei toisinpäin. Puolueemme tavoite on rakentaa ympärillemme yhteisöä, jossa jokaisen ihmisarvoa kunnioitetaan, heikoista huolehditaan, luontoa varjellaan ja jossa työtä ja yrittämistä arvostetaan. Missiomme on olla rakentamassa yhteiskuntaa, jolla on omatunto, Päivi Räsänen korosti.

Hän kertasi puheessaan kristillisdemokraattisen liikkeen ideologista perustaa ja nosti esille vanhuspalveluiden hälyttävän tilan Suomessa. Erityisen ajankohtaisena haasteena on vahvistaa hyvää saattohoitoa, jotta jokainen hoitopaikastaan riippumatta voisi saada arvokkaan elämän viimeiseen hengenvetoon saakka.

Kristillisdemokraatit vastaavat hyvin suomalaisten keskuudessa lisääntyneeseen henkisten ja pehmeiden arvojen kaipaukseen.

– Ikäihmisten laitospaikkojen määrää vähennettäessä tulisi avohuollon palveluja, kuten kotihoitoa ja omaishoidon tukea, kehittää ja saatavuutta lisätä. Vanhustenhoidon palveluiden ja laadun valvonnan lisäämiseksi tarvitaan rohkeita toimia.

– Tarvitsemme nopealla aikataululla tuhat hoitajaa lisää vanhuspalveluihin. Rahoitus tähän on varattava vuoden 2019 budjettiin, Räsänen vaati puheessaan KD:n vaihtoehtobudjetissa esitetyn mukaisesti.

 

 

Ylös