Ruotsin KD-meppi Lars Adaktusson: ”Meidän on painostettava palestiinalaisten johtoa”

20.11.2018 klo 10:14 Ulkomaat Kristiina Kunnas

–  Taloudellinen tuki, joka EU:sta lähtee palestiinalaishallinnolle, on valtavan suuri. Tuen antajan on voitava vaatia, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja demokratian sääntöjä noudatetaan, Ruotsin KD-meppi Lars Adaktusson perustelee.

– Jotain on tehtävä. Meidän on painostettava palestiinalaisten johtoa, sanoo Ruotsin KD-meppi Lars Adaktusson KD-Lehdelle.

Helsingin EPP-kokous äänesti marraskuun alussa sen puolesta, että EPP-ryhmä vaatii Euroopan parlamenttia katkaisemaan tuen palestiinalaishallinnolle, kunnes mielivaltaiset pidätykset kidutuksineen saadaan loppumaan.

–  Taloudellinen tuki, joka EU:sta lähtee palestiinalaishallinnolle, on valtavan suuri. Tuen antajan on voitava vaatia, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja demokratian sääntöjä noudatetaan, Adaktusson perustelee.

Media Ruotsissa on vihamielinen Israelia kohtaan, ja antisemitismi on kasvanut. Ikävää on, että juuri julkinen media, eli Ruotsin yleisradio ja tv, on jättänyt kertomatta palestiinalaisten väärinkäytöksistä. – Lars Adaktusson

Ruotsalaisten tuntema uutisankkuri ja tv-toimittaja Lars Adaktusson valittiin Euroopan parlamenttiin 2014. Adaktusson on myös Ruotsi-Israel -ystävyysyhdistyksen puheenjohtaja.

–  Ruotsissa on jo vuosien ajan ollut yksipuolinen tiedonvälitys Israelista ja palestiinalaisista. Media on vihamielinen Israelia kohtaan, ja antisemitismi on kasvanut. Ikävää on, että juuri julkinen media, eli Ruotsin yleisradio ja tv, on jättänyt kertomatta palestiinalaisten väärinkäytöksistä.

– Juutalaisyhteisö Ruotsissa joutuu nykyään satsaamaan enemmän ja enemmän turvallisuuteen. Etelä-Ruotsissa, kuten Malmössä, tilanne on hälyttävä. Israel-tapahtumissa esiintyessäni minullakin on turvamies, Adaktusson kertoo.

Monet Etelä-Ruotsissa asuvat juutalaiset ovat joko muuttaneet tai suunnitelleet muuttamista muualle Ruotsiin tai jopa ulkomaille.

– He ovat olleet asuinpaikoillaan sukupolvien ajan. Tällainen ajolähtö kertoo jotain tästä surullisesta tilanteesta, Adaktusson toteaa.

Malmön synagoga on rakennettu 1903. – Juutalaisyhteisö Ruotsissa joutuu nykyään satsaamaan enemmän ja enemmän turvallisuuteen. Etelä-Ruotsissa, kuten Malmössä, tilanne on hälyttävä. Israel-tapahtumissa esiintyessäni minullakin on turvamies, KD-meppi Lars Adaktusson kertoo. (Kuva Wikimedia Commons)

Ylös