Kuortaneen elinkeinovastaavaksi lähtevä Aki Ruotsala: ”Suomessa on oltava tilaa kristilliselle elämänkatsomukselle”

22.11.2018 klo 10:26 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala osallistui EPP-puoluekokoukseen Helsingissä ja suuntaa uuteen työpaikkaan Kuortaneen elinkeinovastaavaksi. – Välillä katselin nimeni ja persoonani ympärille syntynyttä keskustelua kuin sivustaseuraaja, Ruotsala muistelee kesän PoriJazz-kohua.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala osallistui Euroopan kansanpuolueen EPP:n kolmen vuoden välein järjestettävään puoluekokoukseen marraskuussa. Paikkana oli Helsingin Messukeskus.

KD-Kompassi -haastatteluohjelmassa Aki Ruotsala kertoo syitä siihen, miksi Kristillisdemokraattien delegaatio äänesti saksalaisen Manfred Weberin valinnan puolesta, vaikka vastassa oli suomalainen Alexander Stubb.

Weber edustaa Baijerin Kristillissosiaalista unionia CSU:ta kun taas Stubbin poliittinen koti on Kokoomus.

– Weberin kristillinen ihmiskäsitys ja ajatukset Euroopan unionin tulevaisuudesta ovat hyvin yhteneväisiä Suomen Kristillisdemokraattien kanssa.

– Tämä äänestyspäätös oli mielestäni yhteinen etumme.

Manfred Weber voitti äänestyksen EPP-puoluekokouksessa selvästi.

Olen alusta lähtien pitänyt meitä eli KD:tä osana Euroopan kristillisdemokraattista perhettä. – KD-puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala

Suomen Kristillisdemokraatit on pitkään ollut EPP:n tarkkailijajäsen, mutta tämän vuoden huhtikuusta lähtien vihdoin täysjäsen.

Aki Ruotsala on aikanaan toiminut myös Kristillisdemokraattien nuorisojärjestön KD Nuorten puheenjohtajana.

– Olen alusta lähtien pitänyt meitä eli KD:tä osana Euroopan kristillisdemokraattista perhettä. EPP:n kokouksessa tämä ajatus pelkästään vahvistui, Ruotsala kertoo KD-Kompassi -haastatteluohjelmassa. Kuuntele koko ohjelma täältä.

KD-Kompassi -ohjelman haastattelija Asmo Maanselkä kyselee Ruotsalalta myös tämän henkilökohtaisia kuulumisia.

Ruotsala on vuoden mittaan käynyt omassa elämässään myllytyksen läpi. Kohupotkut Pori Jazzin toimitusjohtajan tehtävästä saanut Ruotsala on nyt suuntaamassa Satakunnasta takaisin kotimaakuntaansa Etelä-Pohjanmaalle.

Mediapyöritys viime kesänä oli melkoinen.

– On tämä ollut aika hämmentävä prosessi, jossa olen ollut kuin sivustaseuraaja. Oman nimen ja persoonan ympärille syntyi yhteiskunnallinen keskustelu sananvapaudesta ja uskonnonvapaudesta sekä median roolista.

Ruotsala kiittää saamastaan tuesta.

– Kiitos rukouksista ja sanoista, joita minä ja perheeni saimme. Ne ovat olleet todella tärkeitä, ja olemme niistä kiitollisia.

– Tarvitsemme Suomessa sellaista avointa keskustelukulttuuria, jossa myös kristillisen maailmankatsomuksen kansalainen saa olla ja elää, sekä tulla kuulluksi, Ruotsala pohtii.

– Toivon, että oma esimerkkini rohkaisee myös muita kristittyjä elämään vapaasti ja sanomaan asioita vahvasti myös jatkossa. Ei anneta muiden määritellä keskustelutilannetta, ollaan rohkeita, Ruotsala kannustaa.

Ruotsalalle on vitsailtu, että harva tulee valituksia kolmeen eri työpaikkaan saman vuoden aikana. Ruotsalalle näin kävi, sillä kevätkesällä tuli Porin Jazzin toimitusjohtajuus – sekä potkut – ja loppusyksystä valinta sekä Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi että Kuortaneen elinkeinovastaavaksi.

– Kokonaisharkinnan jälkeen valitsin Kuortaneen. Nyt valmistaudun ottamaan vastaan eteläpohjalaisen kunnan elinkeinopoliittisia haasteita, Ruotsala toteaa.

Kuortane on pieni kunta Etelä-Pohjanmaalla. Se tunnetaan urheiluopistostaan ja sieltä ovat kotoisin muiden muassa arkkitehti Alvar Aalto, säveltäjä Heikki Klemetti, taiteilija Soile Yli-Mäyry ja maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski.

– Voimme kasvattaa Kuortaneella eteläpohjalaisia juuriamme, Kauhavalla syntynyt Ruotsala sanoo.

KD-Kompassi -ohjelma Radio Deillä lauantaisin klo 12.50

Suomen Kristillisdemokraatit on kustantanut yhteiskunnallista KD-Kompassi -haastatteluohjelmaa Radio Deissä vuodesta 2008. Kuuntele lauantaisin klo 12.50, uusinta maanantaisin klo 22.35. Haastattelijoina vuorottelevat tiedottaja-toimittaja Merja Eräpolku, päätoimittaja Kristiina Kunnas, puoluesihteeri Asmo Maanselkä ja hallintopäällikkö Ismo Portin. Jälkikuuntele sivuilla kd.fi.

Aki Ruotsala KD-Kompassi -ohjelmassa Asmo Maanselän haastattelussa, kuuntele koko ohjelma täältä

Ylös