Peter Östman KD-Kompassi -ohjelmassa: ”Antisemitismiin reagoitava heti”

15.12.2018 klo 09:50 Politiikka Merja Eräpolku

– Meidän täytyy reagoida heti, kun huomaamme vähänkin antisemitismin piirteitä, sanoo Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Peter Östmania järkytti monen suomalaisen tavoin se, että yhdessä itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa liehuivat jopa natsiliput.

– On syytä reagoida tähän ilmiöön. En ymmärrä, että joku taho haluaa repiä kipeää historiaamme auki protestoimalla natsihakaristilipulla.

Östman jätti heti itsenäisyyspäivän jälkeen kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy hallitukselta, aikooko Suomi kieltää natsien hakaristitunnuksen käytön eräiden muiden Euroopan maiden tavoin.

Östman iloitsee siitä, että hallituspuolueet tulivat budjetin valiokuntakäsittelyssä KD:n linjalle siinä, että valtio osallistuu Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuusjärjestelyjen suuriin kustannuksiin. Eduskunnan niin sanotuista joululahjarahoista saatiin Valtiovarainvaliokunnan käsittelyssä 300 000 euroa ensi vuodelle näihin järjestelyihin.

– Muissa pohjoismaissa valtiot ovat osallistuneet näihin kustannuksiin jo pitkään. Pidänkin hyvin tärkeänä, että myös Suomessa valtio osallistuu kustannuksiin, Valtiovarainvaliokunnassa työskentelevä Östman toteaa KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä.

Ohjelmassa hän ottaa kantaa myös raiskauksiin syyllistyneiden rankaisemiseen ja lähinnä Pohjanmaalla esiintyneeseen rokotevastaisuuteen.

 

Peter Östman KD-Kompassissa la 15. joulukuuta klo 12.50

KD-Kompassi la 15.12. klo 12.50, Radio Dei. Asmo Maanselkä haastattelee KD eduskuntaryhmän puheenjohtajaa, kansanedustaja Peter Östmania. Uusinta ma 17.12. klo 22.35. Voit kuunnella ohjelman myös täältä.

Ylös