”Savo-Karjalan liikenteellinen kehittäminen välttämätöntä elinkelpoisuuden turvaamiseksi” – Björn Cederberg ehdolla eduskuntaan Kuopiosta 

24.1.2019 klo 11:57 Politiikka Kristiina Kunnas

Kuopiolainen varakansanedustaja, lääkäri Björn Cederberg on julkistanut ehdokkuutensa kevään eduskuntavaaleissa. – Sotessa korostan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa, jota tarjotaan lähipalveluna. Savo-Karjalaa on kehitettävä liikenteellisesti, jotta maakuntien elinkelpoisuus turvataan, Cederberg vaatii.

Kuopiolainen lääkäri ja pastori Björn Cederberg on ehdolla kansanedustajaksi Savo-Karjalan vaalipiiristä. Viime vaaleissa Kristillisdemokraattien varakansanedustajaksi noussut Cederberg on työskennellyt vuodesta 2005 Kuopion kaupunginvaltuutettuna ja lukuisissa eri luottamustehtävissä.

Soteuudistuksen kivistä taivalta Cederberg on seurannut aitiopaikalta lääkärinä ja kuntapäättäjänä.

– Sote-palvelujen uudistamisessa on kyse ihmisten arjen sujuvuudesta ja turvallisuudesta. Uudistuksen onnistumista mitataan palvelujen saatavuudella ja laadulla sekä sillä, miten ne vastaavat asiakkaiden tarpeisiin.

– Korostan laadukasta ja vaikuttavaa hoitoa, jota tarjotaan lähipalveluna. Työterveyshuolto ja Kela-korvaukset pitää pääosin säilyttää, Cederberg korostaa.

Isänä ja ukkina haluan turvata lasten ja nuorten tulevaisuuden tasa-arvoisten koulutus- ja opiskelumahdollisuuksien kautta. – Björn Cederberg

Lapsiperheet ja ikäihmiset ovat lähellä sydäntä.

– Isänä ja ukkina haluan turvata lasten ja nuorten tulevaisuuden tasa-arvoisten koulutus- ja opiskelumahdollisuuksien kautta. Jokaiselle ikäluokalle on tavoitteena vähintään toisen asteen koulutus. Korkeakouluopinnoissa on tehtävä entistä laajemmin yhteistyötä yritysten ja julkisen sektorin kanssa.

– Lapsiperheiden ja vanhusten tukeminen on yhteiskunnan kokonaisedun mukaista. Yhteiskunnan rakentamistyön arvoa mitataan ajan saatossa.

Maakuntien elinvoimaisuudesta hän kantaa huolta itäsuomalaisena kuntapäättäjänä.

– Kaupunginvaltuutettuna näen Savo-Karjalan liikenteellisen kehittämisen ensiarvoisen tärkeänä työpaikkojen säilymisen, alueellisen saavutettavuuden ja maakuntien elinkelpoisuuden turvaamiseksi, Cederberg sanoo.

– Kuopioon on Helsingistä päästävä junalla yhtä nopeasti kuin Vaasaan, hän vaatii. – Valtatie vitosen parannus on samaten välttämätön.

Björn Cederberg on Kristillisdemokraattien ehdokasasettelussa Savo-Karjalan vaalipiiirin viidestoista kansanedustajakandidaatti. Kaikki vaalipiirin ehdokkaat on nyt nimetty.

– Hyvät gallup-luvut ennakoivat Kristillisdemokraateille mahdollisuutta jopa kahteen kansanedustajan paikkaan Savo-Karjalassa, toteaa Pohjois-Savon vaalipäällikkö Teija Lipponen.

 

Björn Cederberg

• 64-vuotias lääkäri ja pastori Kuopiosta
•  naimisissa, kolme aikuista lasta ja kaksi lastenlasta
• Kuopion kaupunginvaltuutettu vuodesta 2005, KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja vuodesta 2007
• Pohjois-Savon maakuntavaltuutettu
• varakansanedustaja 2015–2019
• vaalilause: Mukana rakentamassa. Kestävältä pohjalta.
twitter @bjornced

Lue lisää:

Lääkäri ja pastori, varakansanedustaja Björn Cederbergin esittely ja tavoitteet kotisivuilta www.bjorncederberg.fi

 

Ylös