Päätoimittaja-yrittäjä Sari Savela eduskuntavaaliehdokkuudestaan: ”Halu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kasvoi”

27.1.2019 klo 15:22 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas 2019

Seurakuntalainen.fi -verkkomedian päätoimittaja Sari Savela ehti kypsytellä eduskuntavaaliehdokkuuttaan kahdentoista vuoden ajan. – Kaikki kokemus on varustanut minua, Uudeltamaalta kansanedustajaksi tähtäävä Savela sanoo.

Espoolainen median moniosaaja, päätoimittaja ja valokuvaaja Sari Savela oli miettinyt vakavasti eduskuntavaaliehdokkuutta jo 12 vuotta sitten, mutta päätynyt silloin vastaamaan pyytäjille kuitenkin ei.

– Nytkin pohdin kuukauden päivät, ja toki rukoilinkin. Nyt on sopiva sauma, lapset ovat aikuisia, nuorinkin pian täysi-ikäinen. Vuosien aikana on kasvanut halu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Savela vertaa elämän- ja työkokemuksen määrää. Hän on nyt erilainen kuin 12 vuotta sitten.

– Kaikki kokemus, mitä on tullut tänä aikana, varustaa minua kansanedustajan tehtävään, Savela toteaa.

Hän on käynyt läpi vakavan uupumisen.

– Se opetti näkemään, että ihminen on rajallinen. Perheessämme on myös ollut työttömyysjaksoja. Kun ymmärtää, mitä tavallisen ihmisen arkeen kuuluu, on se todella arvokasta kansanedustajan tehtävässä, Savela perustelee.

KD-Kompassi -ohjelman haastattelussa Merja Eräpolku kysyy Savelalta, oliko Kristillisdemokraattien listalle lähteminen itsestäänselvä tai helppo valinta. (Kuuntele koko haastattelu täältä)

– Kun minua kysyttiin nimenomaan Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi, en edes miettinyt muita vaihtoehtoja. Pystyn täysin allekirjoittamaan puolueen vaaliohjelman sekä arvot, Savela vastaa.

– Itsellänikin on kristillinen maailmankuva ja kristillinen ihmiskuva on elämäni perusta. Kristillisdemokraattinen ideologia on lähellä sydäntäni, hän jatkaa.

Savelan kampanjan teema on Pelimerkkejä perheille.

Savela kertoo, että tausta vaaliteemalle juontuu jo viidentoista vuoden taakse. Hän aloitti ABC+-lehden päätoimittajana 2004. Lehti oli kristillisten koulujen ja päiväkotien kannatuslehti.

– Aloin muokata siitä perhelehteä, jonka kolmikannan muodostivat perhe, parisuhde ja kasvatus.

– Minulle on suuri kutsumus se, että perheet voisivat paremmin. Haluan jälleen nostaa sen asian esiin.

Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Jos perhe voi hyvin, se säteilee hyvinvointia hyvin laajasti. Jos voidaan estää yksikin avioero, sillä on todella isoja merkityksiä. – KD:n eduskuntavaaliehdokas Sari Savela, Espoo

– Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Jos perhe voi hyvin, se säteilee hyvinvointia hyvin laajasti. Jos voidaan estää yksikin avioero, sillä on todella isoja merkityksiä.

Savela haluaisi kommunikointi- ja vuorovaikutustaitojen opettamiseen mukaan myös koulun.

– Yhteiskuntamme pitää muuttua lapsimyönteisemmäksi. Naisella on oltava mahdollisuus sekä perheen perustamiseen että työelämään.

Savela ja Eräpolku keskustelevat KD-Kompassi -ohjelmassa myös yrittäjyydestä ja yrittäjän sosiaaliturvasta. Kuuntele koko KD-Kompassi -ohjelma joko KD:n kotisivuilta kd.fi tai täältä

 

 

 

 

Ylös