Sakari Smeds Kouvolasta pyrkii palaamaan eduskuntaan – ”Nykyisessä arvaamattomassa maastossa kaivataan harkitsevaa suunnistajaa”

1.2.2019 klo 15:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Sakari Smeds yrittää paluuta eduskuntaan Kaakkois-Suomessa. Smeds istui kansanedustajana 1995–2003. – Suomen edessä on nyt sellainen maasto, ettemme tiedä onko se kivikkoa vai suota. Nyt tarvitaan harkitsevaa suunnistajaa, hän kuvailee omat vahvuutensa.

Kristillisdemokraattien Kymen piiri on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi luottojohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Sakari Smedsin Kouvolasta.

Smeds yrittää nyt paluuta eduskuntaan, sillä hän toimi kansanedustajana jo kaksi kautta vuosina 1995 – 2003. Kausiensa aikana Smeds toimi muun muassa Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana.

– Harkitsin ehdokkuutta pitkään, mutta muutaman viime viikon aikana tuli sellaista myötätuulta, että se ratkaisi ehdolle asettumiseni, Smeds kertoo.

Hän on Kouvolan kaupunginvaltuutettu ja KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja. Kristillisdemokraateissa hän toimii puoluevaltuuston jäsenenä. 54-vuotiaalla Smedsillä on puoliso ja kaksi lasta.

Rakennan yhteistyötä, olen vakaitten vaihtoehtojen tolkullinen mies.  – Sakari Smeds Kouvolasta hakemassa paluuta eduskuntaan

Hän näkee itsensä luotettavana ehdokkaana. Vaalikampanjaan hän käy suunnistajan elkein ja termein.

– Pohdin maastoa, joka on Suomen edessä. Emme tiedä talouden liikkumatilaa, emme sitä, tuleeko kivikkoa vai suota. Trump heiluttaa maailmaa toisaalla, Kiina toisaalla.

– Edessämme on yllätyksellinen maasto. Äänestäjät punnitsevat ehdokkaan vastuullisuutta ja luotettavuutta – tämä tosiasia sai minut asettautumaan arvioitavaksi.

– Rakennan yhteistyötä, olen vakaitten vaihtoehtojen tolkullinen mies.

– Tässä arvaamattomassa maastossa tarvitaan nyt harkitsevaa suunnistajaa, hän kuvailee vahvuutensa.

Sakari Smeds ja Vesa Vainio kuntavaalikampanjassa Kouvolassa. Nyt molemmat ovat ehdolla eduskuntaan. (Kuva Mikko Rekimies)

Kristillisdemokraatit Kaakkois-Suomessa täydellä 17 ehdokkaan listalla vaaleihin – viimeiset kaksi nimetään vielä helmikuun aikana

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaiksi Kaakkois-Suomen vaalipiiristä oli ennen Sakari Smedsin mukaan lähtöä nimetty jo: lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, sairaanhoitaja Mikko Almgren Kotkasta, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, lehtori ja insinööri Eija Hauska-Mertanen Imatralta, farmaseutti Maiju Hölsä Savitaipaleelta, suojelubiologi Jouni Koskela Savonlinnasta, fysioterapeutti Päivi Kovanen Pieksämäeltä, rehtori Maaret Lommi Kotkasta, fysioterapeutti Pirkko Parjanen Haminasta, lääkäri Juha Rantalainen Lappeenrannasta, palveluneuvoja Tarja Turunen Lappeenrannasta, musiikin lehtori Antti Taipale Lappeenrannasta, veturinkuljettaja Vesa Vainio Kouvolasta ja sairaanhoitaja, tiimivastaava Ansela Villikka Kouvolasta.

 

 

Ylös