Aki Ruotsala käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaana Vaasan vaalipiirissä – ”Pori Jazz -kohu vakuutti, että tarvitsemme moniäänistä keskustelua”

9.2.2019 klo 14:33 Politiikka Kristiina Kunnas

– Päätöksenteossa tarvitaan ammattimaista arjen tuntemusta ja kokonaisnäkemystä, jotka tänään hukkuvat tilastojen, käppyröiden ja siilojen alle, sanoo Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaaksi Vaasan vaalipiirissä tähtäävä Aki Ruotsala.

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaat ja tukijoukot sekä puoluejohto ovat koolla Aulangon kylpylähotellissa viikonlopun ajan. Puolueen eduskuntavaalikampanja starttaa virallisesti Hämeenlinnassa.

Yksi lauantain isoista uutisista on se, että puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala, 33, on käytettävissä KD:n eduskuntavaaliehdokkaana kevään vaaleissa Vaasan vaalipiirissä. Ruotsala muutti Satakunnasta perheineen takaisin synnyinmaakuntaansa, ja työskentelee nyt Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavana.

Yleisö kohahti, kun uutinen puoluevaltuuston puheenjohtajan ehdokkuudesta tuli iltapäivällä julki. Valovoimainen Ruotsala on ollut Kristillisdemokraateissa tunnettu ja seurattu poliitikko jo kauan ennen viime kesän valtakunnallista kohujulkisuutta.

Yleisö kohahti ja Ruotsala vastaanotti räjähtävät aplodit, kun uutinen puoluevaltuuston puheenjohtajan kansanedustajaehdokkuudesta tuli iltapäivällä julki. Valovoimainen Ruotsala on ollut Kristillisdemokraateissa tunnettu ja seurattu poliitikko jo kauan ennen viime kesän valtakunnallista kohujulkisuutta.

Hallintotieteiden maisteri Ruotsala valittiin Pori Jazzin toimitusjohtajaksi viime kesäkuun alussa, mutta pikapotkut seurasivat jo muutaman päivän päästä, kun nousi suorastaan valtakunnalliseksi ilmiöksi levinnyt kohu Ruotsalaan liitetyistä aiemmista homokommenteista. Ruotsala oli muutaman päivän ajan Suomen puhutuin ja seuratuin ennen työnsä alkamista poispotkittu toimitusjohtaja.

– On tämä ollut aika hämmentävä prosessi, jossa olen ollut kuin sivustaseuraaja. Oman nimen ja persoonan ympärille syntyi yhteiskunnallinen keskustelu sananvapaudesta ja uskonnonvapaudesta sekä median roolista, Ruotsala kuvaili KD-Lehden haastattelussa viime vuoden lopulla.

– Tarvitsemme Suomessa sellaista avointa keskustelukulttuuria, jossa myös kristillisen maailmankatsomuksen kansalainen saa olla ja elää, sekä tulla kuulluksi, Ruotsala pohti samassa haastattelussa.

– Toivon, että oma esimerkkini rohkaisee myös muita kristittyjä elämään vapaasti ja sanomaan asioita vahvasti myös jatkossa. Ei anneta muiden määritellä keskustelutilannetta, ollaan rohkeita, Ruotsala kannustaa.

Ruotsala kertoo, että viime viime kesän tapahtumat saivat hänet entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että tarvitsemme aitoa ja moniäänistä keskustelua.

– Näin voimme palauttaa ihmisten luottamuksen toimivaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Olen saanut lukuisia yhteydenottoja, jossa on toivottu, että asettuisin ehdolle eduskuntavaaleissa, Ruotsala kertoo.

Hän on viimeiset kuusi vuotta tehnyt päivätyötään maaseudun elinvoiman edistämiseksi muiden muassa työllisyyden, yrittäjyyden ja kuntaviestinnän kentällä.

– Erilaiset kohtaamiset työssäni yrittäjien, yhdistysten vapaaehtoisten ja työelämän ulkopuolelle jääneiden kanssa ovat vahvistaneet näkemystäni siitä, että päätöksenteossa tarvitaan ammattimaista arjen tuntemusta ja kokonaisnäkemystä, joka tänään hukkuvat tilastojen, käppyröiden ja siilojen alle.

– Toimeentulon ongelmat, eri tilanteet perheissä ja yrittäjien arki painavat ihmisten mieliä.

– Koen, että laaja tuki kannustaa mutta myös velvoittaa. Siksi olen päättänyt olla käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaana, Ruotsala toteaa.

Lapsiperheen isä kertoo, että päätös ehdokkuudesta on tehty yhdessä perheenä.

– Olemme valmiina järjestämään arkemme siten, että tärkeän edustajantoimen ja perhe-elämän yhteensovittaminen olisi mahdollista.

– Olen sitoutunut työskentelemään pitkäjänteisesti niiden pohjalaisten ja suomalaisten puolesta, joille perhe, yrittäminen ja maaseudun elivoimaisuus ovat tärkeitä, ja jotka ovat ylpeitä juuristaan ja arvoistaan.

Aki Ruotsala, 33

Hallintotieteiden maisteri ja kauppatieteiden maisteri, työskentelee Kuortaneen kunnan elinkeinovastaavana.
Oli ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2011, jolloin hän keräsi 1 165 ääntä.
Toiminut KD:n nuorisojärjestön puheenjohtajana, eduskunta-avustajana ja Kauhavan kaupunginvaltuutettuna 2008-2013.
Valittiin Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi puoluekokouksessa 2015 ja uudelle kaudelle puoluekokouksessa 2017.
Työuransa hän on tehnyt pääosin kunnallisena johtavana viranhaltijana.
Muun muassa Kauhavan KD on virallisesti pyytänyt Ruotsalaa ehdokkaaksi.

 

Huom.

Juttua korjattu klo 14.55. Ruotsala valittiin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi puoluekokouksessa 2015.

Juttua korjattu 14.55. Ruotsala vastaanotti räjähtävät aplodit, kun uutinen hänen halukkuudestaan olla kansanedustajaehdokkaana tuli julki.

Ylös