Kristillisdemokraatit nimesivät viisi ensimmäistä eurovaaliehdokasta

9.2.2019 klo 11:34 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit nimesivät viisi ensimmäistä eurovaaliehdokasta. Täysi lista tarkoittaa 20 ehdokasta. – Tilanne on vielä aidosti auki erilaisten vaalikuvioiden suhteen. Jos tulee vaaliliitto, silloin ehdokkaita on vähemmän, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah kertoo.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus nimesi viisi ensimmäistä eurovaaliehdokasta. He ovat puolueen KD-lehden pitkäaikainen, eläkkeellä oleva päätoimittaja Esa Erävalo, 65, media-asiantunttija Miikka-Markus Leskinen, 33, arkeologi Ariel Livson, 70, yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen, 29 sekä KD:n eduskuntaryhmässä työskentelevä avustaja Elsi Ranta, 24.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo, että eurovaalilistalle mahtuu 20 ehdokasta, mikäli mennään omalla täydellä listalla. Tilanne on kuitenkin vielä aidosti auki, sillä puolueiden kampanjahöyry on suunnattu tällä hetkellä eduskuntavaaleihin.

– Erilaisten vaalikuvioiden mahdollisuus on olemassa, siksi nimeämme nyt viisi ehdokasta, Essayah kertoo.

– Erilaisten vaalikuvioiden mahdollisuus on olemassa, siksi nimeämme nyt viisi ehdokasta, Essayah kertoo.

Kristillisdemokraattien eurovaalitavoitteena on vallata takaisin viime vaaleissa menetetty meppipaikka. Essayah uskoo, että saumat tavoitteeseen ovat olemassa, sillä Suomi saa yhden lisäpaikan parlamenttiin brexitin seurauksena.

Puoluehallitus on koolla Hämeenlinnan Aulangolla, jossa kristillisdemokraatit virittävät parhaillaan eduskuntavaalien kampanjastarttiaan.

Eduskuntavaaleissa Kristillisdemokraatit kampanjoivat Suomi, johon voit luottaa-iskulauseella ja tavoittelevat kahdeksaa edustajapaikkaa.

Ylös