Pyhä jysäys eduskuntavaaleissa ja revanssi eurovaaleissa

9.2.2019 klo 17:20 Politiikka Samuli Rissanen

Hämeenlinnassa kokoontuvat Kristillisdemokraatit tavoittelevat eduskuntavaaleissa pyhää jysäystä eli selkeää vaalivoittoa. Eurovaaleissa tavoitteena on revanssi eli menetetyn meppipaikan takaisinvaltaus.

Kristillisdemokraattien Sari Essayah kertoo puolueen tavoittelevan pyhää jysäystä eli selkeää vaalivoittoa kevään eduskuntavaaleissa.

Ehdokasasettelu eduskuntavaaleihin on aivan loppusuoralla ja Aulangolle kokoontuneet ehdokkaat varustivat jo toinen toisiaan kampanjavinkein.

Myös ensimmäiset ehdokkaat eurovaaleihin on nimetty. Eurovaaleissa KD hakee takaisin omaa europarlamentaarikon paikkaa, joka menetettiin 2014.

– Nyt saumat revanssiin ovat hyvät, kun Suomen meppipaikat lisääntyvät yhdellä brexitin seurauksena, Essayah kertoo.

– Nyt saumat revanssiin ovat hyvät, kun Suomen meppipaikat lisääntyvät yhdellä brexitin seurauksena, Essayah kertoo.

Kristillisdemokraattien listalta Euroopan parlamenttiin ovat ehdolla DI Esa Erävalo Lohjalta, YTM, tohtorikoulutettava Miikka-Markus Leskinen Parkanosta, arkeologi Ariel Livson Kuhmoisista, FM, yliopisto-opettaja Jasmin Pyöriäinen Joensuusta ja eduskunta-avustaja, valtiotieteiden opiskelija Elsi Ranta Tampereelta.

Kristillisdemokraatit on itsenäisten jäsenvaltioiden yhteistyöhön perustuvan unionin kannalla. Essayah´n mukaan EU:n tulevaisuuden suunta ratkaistaan tulevalla kaudella.

–  EU:n pitää keskittyä niihin asioihin, joissa yhteistyöllä saadaan aikaiseksi lisäarvoa kansalliseen politiikkaan nähden ja pystytään vastaamaan haasteisiin, joihin jäsenmaiden voimavarat eivät yksin riitä.

– EU:n on toimittava kaikkialla ihmisarvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi sekä vapauden ja demokratian puolustamiseksi, hän korostaa.

 

Ylös