Antero Laukkasen 19. rukousaamiainen Washingtonissa – ”Huippupäättäjien mainio verkostoitumispaikka”

11.2.2019 klo 08:47 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kansanedustaja Antero Laukkasen mielestä Yhdysvaltain tämänvuotinen kansallinen rukousaamiainen oli hyvin vaikuttava. Eri puolilta maailmaa tulleilla vierailla oli kuitenkin yksi yhteinen huoli: kristityn oikeus olla kristitty on uhattuna.

Kansanedustaja Antero Laukkanen osallistui Kristillisdemokraattien vaaliavajaisiin juuri Yhdysvaltain matkansa jälkeen.

– Perjantaina Suomeen ja lauantaina Aulangolle, Laukkanen naurahtaa, eikä anna aikaeron rasittaa itseään.

Hän osallistui Yhdysvaltain kansalliselle rukousaamiaiselle jo 19. kertaa.

– Se on huippupäättäjien verkostoitumispaikka, hän toteaa.

– Tapahtumassa on mahdollisuus kohtaamisiin usean päivän aikana, Laukkanen jatkaa.

Washington D.C.:ssä järjestettävä monipäivänen tapahtuma alkoi jo 1950-luvulla. Sitä on vuosien saatossa nimitetty myös presidentin rukousaamiaiseksi, sillä Yhdysvaltain presidentti osallistuu yleensä yhteen aamiaistapahtumaan ja on sen pääpuhuja.

Donald Trump piti kaksi vuotta sitten vastavalittuna presidenttinä ensimmäisen rukousaamiaispuheensa. Kuulijoille jäi tuntu, että silloinen sisältö olisi sopinut enemmänkin kampanjapuheeksi.

Yhdysvaltain presidentit ovat olleet kansallisen rukousaamiaisen kutsuvieraspuhujia tapahtuman alusta lähtien 1950-luvulta. – Presidentti Donald Trump puolusti tämänkertaisessa puheessaan voimakkaasti elämää, kertoo kansanedustaja Antero Laukkanen. (Kuva Antero Laukkanen)

– Tällä kertaa puhe oli monisyisempi ja -ulotteisempi. Toki tässäkin oli poliittista julistusta, eikä hän jättänyt kertomatta sitä, mitä kaikkea hänen hallintonsa on saanut aikaan, Laukkanen toteaa.

– Mutta nyt hän puhui paljon kristittyjen oikeuksien parantamisesta, ja kertoi perustaneensa yksikön, joka toimii Yhdysvalloissa, mutta keskittyy vainottujen kristittyjen auttamiseen eri puolilla maailmaa.

Laukkanen kertoo, että presidentti Trumpin puheessa oli osuus, jossa tämä puolusti erittäin voimakkaasti elämää.

– Presidentti Trump sanoi, että ihminen on luotu Jumalan kuvaksi aina hedelmöityksestä lähtien kuolemaan saakka, ja että Jumala on ihmisen äidin kohdussa muovannut.

– Se oli erittäin voimakas kanta aborttia vastaan, kun presidentti luki vielä tämän jälkeen Jeremian ensimmäisen luvun viidennen jakeen (Jo ennenkuin minä valmistin sinut äidin kohdussa, minä sinut tunsin), Laukkanen kertoo.

Kansanedustaja Laukkanen toteaa monen tapaamansa vieraan tavoin, että rukousaamiainen oli tällä kertaa hengellisesti hyvin vaikuttava.

Kristittyjen oikeutta halutaan loukata sillä, että kielletään kristillinen kasvatus, ja toisaalta sillä, että lapset joutuvat saamaan sellaista seksuaalikasvatusta, joka uhkaa heidän kasvurauhaansa. – kansanedustaja Antero Laukkanen, KD

– Erityisesti muistolauseekseni jäi yhden pääpuhujan viesti: Ei lopeteta koskaan tekemästä hyvää, vaan pidetään kiinni Jumalan antamasta tehtävästä.

Tämänvuotisella rukousaamiaisella korostuivat rukous ja kiitollisuus ja Jumalan ylistäminen.

– Eri puolilta maailmaa tulleilla vierailla oli kuitenkin yksi yhteinen huoli: kristityn oikeus olla kristitty on uhattuna.

– Kristittyjen oikeutta halutaan loukata sillä, että kielletään kristillinen kasvatus, ja toisaalta sillä, että lapset joutuvat saamaan sellaista seksuaalikasvatusta, joka uhkaa heidän kasvurauhaansa, Antero Laukkanen kuvailee.

– Suomessa on alle 15-vuotiaille näytetty kouluissa homoeroottisia filmejä – kun näin tehdään, on lapsen kasvurauha uhattuna, ja ollaan lähellä sitä, että syyllistytään lapsen seksuaaliseen häirintään.

– Haluan suojata lapsia siten, ettei heidän tarvitse saada sellaista väärään aikaan ja liian varhain annettua seksuaalikasvatusta, joka on vastoin lapsen kehitystä.

 

 

 

Ylös