Essayah vetosi YLE:n tentissä äänestäjiin: Jos haluatte lapsille kasvurauhan, äänestäkää KD:ta

19.3.2019 klo 22:20 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ei lähde Essayah’n mukaan hallitukseen, joka edistää sellaista translakia, joka tekee sukupuolesta ilmoitusasian ja sallii hormoni-ja leikkaushoidot alaikäisille.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vetosi YLE:n puoluepäivän iltatentissä äänestäjiin, jotka haluavat taata lapsille kasvurauhan.

KD ei hänen mukaansa lähde vaalien jälkeen hallitukseen, joka edistää sellaista translakia, joka sallisi hormoni-ja leikkaushoidot alaikäisille ja tekisi sukupuolesta pelkästään ilmoitusasian.

– KD ei voi tällaista hyväksyä. Emme halua rikkoa lasten kasvurauhaa. Ei voi olla niin, että hoitoja lähdetään avaamaan alaikäisille.

– Hyvät äänestäjät, jos haluatte vaikuttaa siihen, että lapsilla on kasvurauha, äänestäkää KD:ta, Essayah sanoi YLETV1:n suorassa lähetyksessä.

Translain suhteen Essayah luottaa, että järki muissa puolueissa voittaa.

Aiemmin kristillisdemokraatit eivät ole esittäneet kynnyskysymyksiä hallitukseen menolle näiden eduskuntavaalien yhteydessä.

Translain suhteen Essayah luottaa, että järki muissa puolueissa voittaa.

– Minä toivon että muut puolueet tulevat mukaan, kun tutustuvat aiheeseen ja ymmärtävät mistä siinä on kyse.

YLETV1:n puoluepäivän iltatenttiä ja Sari Essayah’n vaalipuhetta kuuntelemaan tultiin ympäri Suomea. Studiossa olivat mukana muun muassa Etelä-Savon piirin puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Jouni Koskela. (Kuva:Kristiina Kunnas)

Essayah’n mukaan sukupuolesta ei voi tulla pelkästään ilmoitusasiaa, sillä se on kuitenkin fysiologinen fakta.

– Meillä on ehdottomasti vain kaksi sukupuolta ja sen lisäksi syntyy muutamia intersukupuolisia. Mutta kaikki tytöt, pojat ja intersukupuoliset syntyvät ihmisiksi, Essayah sanoi YLE:n tentissä.

Häntä tenttasi kristillisdemokraattien puoluepäivän illan suorassa lähetyksessä Kirsi Heikel ja Olli Seuri.

Ylös