Sari Tanus ja Pentti Hietanen aloittivat kampanjansa juhlavasti Tammer-hotellissa

20.3.2019 klo 15:58 Politiikka Kristiina Kunnas

Tunnelma ja miljöö olivat kohdillaan – siis lämpimät ja juhlavat – kun Pirkanmaan kansanedustaja Sari Tanus sekä laulaja Pentti Hietanen starttasivat vaalikampanjansa Tammer-hotellissa Tampereella.

Legendaarinen Tammer-hotelli on nykyään Radisson Blu Grand Hotel Tammer. Kansanedustaja Sari Tanus Tampereelta sekä Kangasalan tenoritähti Pentti Hietanen avasivat eduskuntavaalikampanjansa kauniin hotellin ravintolasalissa.

– Loistavat puheet ja ihanat laulut, kuvaili yksi avaustilaisuuden vieraista.

Pirkanmaan Kristillisdemokraattien toiminnanjohtaja Riitta Haapala saa sulan hattuunsa siitä, että oli ensimmäisenä kysymässä laulaja-yrittäjä Pentti Hietasta mukaan vaaleihin. Kun vielä puheenjohtaja Essayah sekä Pirkanmaan istuva kansanedustaja Tanus soittivat, yllätti Hietanen itsensäkin vastaamalla kutsuun kyllä.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit tavoittelee virallisesti kahta kansanedustajan paikkaa huhtikuun vaaleissa.

Kansanedustaja Sari Tanus kertoi menneen kauden töistä ja voitoista sekä elämänmuutoksesta, jonka erikoislääkäri koki hypättyään mukaan politiikkaan. Neljään poliitikon vuoteen ovat kuuluneet myös valinta Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi sekä valtavat äänimäärät niin kuntavaaleissa 2017 kuin seurakuntavaaleissakin 2018.

Pentti Hietaselta kuultiin Käyn tietäin laulaen ja muutama muu rakastettu laulu. Muusikko-puoliso Heini Kivimäki-Hietanen säesti. Yleisö pääsi mukaan Toivotaan, toivotaan -kappaleeseen, jossa luodaan toisenlainen maa, annetaan kaikki ja autetaan ystävää.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit tavoittelee virallisesti kahta kansanedustajan paikkaa huhtikuun vaaleissa. Pirkanmaan kaikki KD-ehdokkaat voi katsoa täältä.

 

Kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas Sari Tanus puhuu kampanjastartisssaan. (Kuva Riitta Haapala)

Tammer – legendaarinen 90-vuotias hotelli

Hotelli Tammer (Tampereen teknillisen seuran talo), viralliselta nimeltään Radisson Blu Grand Hotel Tammer, on vuonna 1929 rakennettu hotelli Tampereen Kyttälän kaupunginosassa, Satakunnankadun ja Rongankadun risteyksessä lähellä Tammerkoskea.
Hotellin historia alkoi Tampereen teknillisen seuran kokouksesta, jossa E. Graeffe ehdotti, että seuralle rakennettaisiin talo. Rakennukseen haluttiin myös tuottavia tiloja. Hotelli Tammerin suunnitteli kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer, ja se edustaa tyyliltään pohjoismaista klassismia. Alusta alkaen oli tarkoitus rakentaa kansainvälisenkin vertailun kestävä hotelli ja Tampereelle uusi maamerkki. Kustannukset kohosivatkin lähes kahdeksaan miljoonaan markkaan.
Grand Hotel Tammer kuului aiemmin Sokos Hotels -ketjuun, jotka muut hotellit Tampereella ovat Ilves ja Villa. 31. maaliskuuta 2016 Tammer siirtyi osaksi Radisson Blu -ketjua. Grand Hotel Tammeria on remontoitu vanhaa kunnioittaen, ja rakennus on Museoviraston suojelema. Molempien päätyjen alkuperäiset parvekkeet on kuitenkin poistettu. Sokos Hotel Tammerin ravintola toimii edelleen alkuperäisissä tiloissaan. Korkea ravintolasali on kunnostettu 1990-luvulla alkuperäiseen asuunsa. Myös keittiö pitää yllä perinteitä huolehtimalla ruoan laadukkuudesta.
Lähde: Wikipedia

Pentti Hietanen on Pirkanmaan Kristillisdemokraattien sitoutumaton eduskuntavaaliehdokas. Kangasalan sankaritenori Hietanen lauloi yhdessä muusikkopuolisonsa Heini Kivimäki-Hietasen kanssa. (Kuva Riitta Haapala)

Ylös