Vaalikentillä läikkyy yli-puoluejohtajat tuomitsevat poliittisen väkivallan

25.3.2019 klo 10:55 Politiikka Samuli Rissanen

Puoluejohtajat tuomitsivat yhteen ääneen poliittisen väkivallan sen jälkeen, kun ulkoministeri Timo Soini oli joutunut uhkaavaan tilanteeseen Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla.

Puoluejohtajat laidasta laitaan tuomitsevat poliittisen väkivallan sen jälkeen, kun Timo Soini joutui väkivallan uhkan kohteeksi Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla. Väkivallan yrityksestä kiinni otettu mies oli pukeutunut Soldiers of Odin –tunnuksiin.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä piti asiaa hyökkäyksenä demokratiaa vastaan.

– Poliittista väkivaltaa ei pidä hyväksyä. Meidän on yhdessä jaksettava puolustaa arvokasta yhteistä demokratiaamme, Sipilä arvioi twitter-tilillään sunnuntaina.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko puolestaan toteaa tiedotteessaan, että poliittisen väkivallan tulo Suomeen on estettävä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää Vantaan tapahtumaa täysin tuomittavana ja rikollisena – Ei voi hyökätä kenenkään kimppuun, vaikka olisi eri mieltä asioista.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää Vantaan tapahtumaa täysin tuomittavana ja rikollisena.

– Ei voi hyökätä kenenkään kimppuun, vaikka olisi eri mieltä asioista. Voimia Timo Soini, Essayah kirjoittaa.

Vaalikentillä läikkyy nyt muutenkin yli, kun vaaleihin on aikaa vajaat kolme viikkoa.

Perussuomalaisista kokoomuksen riveihin loikannut kansanedustaja Veera Ruoho lähetti niin ikään terveisiä Korson vaalitorilta. Hänkin kertoo kohdanneensa häirintää.

Ruoho kertoo huutelusta kokoomuksen vaaliteltan lähellä. Lisäksi perussuomalaisten kansanedustajaehdokas oli häirinnyt Ruohon tukitiimiläisten vaalirauhaa solvaamalla.

– ”Eikö sinua hävetä, kun teit rikosilmoituksen Hakkaraisesta! ”, ” Älkää äänestäkö Ruohoa!”, Ruoho kertoo eilisistä tapahtumista tiedotteessaan.

Ylös