Rollaattorien kokoontumisajot Tampereen Keskustorilla – Sirpa Pursiainen ideoi mielenilmauksen

28.3.2019 klo 14:14 Politiikka Kristiina Kunnas

Ikääntyvien oikeudet oli aiheena mielenilmauksessa, joka keräsi satoja Tampereen Keskustorille.

Tamperelaisen Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehokkaan Sirpa Pursiaisen ideoima mielenilmaus Rollaattorien kokoontumisajot keräsi satoja osallistujia pohtimaan ikääntyvien oikeuksia.

– Olen ollut auttamassa niin montaa vanhusta ja omaista kipeissä tilanteissa ja kuullut niin monta tositarinaa epäkohdista, että koin tarvetta tällaisen tilaisuuden järjestämiseen, Pursiainen kertoo.

Pursiaisen mielestä tilaisuudessa oli kuitenkin kipeistä asioista ja vaikeista aiheista huolimatta  läsnä toivo paremmasta.

– Ehdokas Kaisu Paloheimo lauloi pariin kertaan upean Kristillisdemokraateille sanoittamansa ja säveltämänsä kappaleen Purot Pienet, Pursiainen kertoo.

Paloheimo myös veti mukaansatempaavan rollaattorijumpan.

Makkarat ovat olleet tässä vaalikampanjassa monella paikkakunnalla Pirkanmaalla menestys.

– Makkaroita oli luonnollisesti myös tässä tilaisuudessa, sillä järjestäjänä toimi Pirkanmaalla laajan tunnettavuuden saanut Koko kansan Kauko eli parkanolainen yrittäjä ja eduskuntavaaliehdokas Kauko Turunen, Pursiainen jatkaa.

Tilaisuus oli monen ehdokkaan yhteistyötä.

Sirpa Pursiainen kannusti kaikkia miettimään keinoja, miten voisi huomioida ikääntyviä ympärillään.

– Politiikkahan on yhteistyötä, Pursiainen muistuttaa.

Via-yhtyeestäkin tunnettu Jouni Kaasalainen hoiti äänentoiston. Kaasalainen on ylöjärveläinen ehdokas.

Kangasalan kultakurkku, ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaana oleva Pentti Hietanen kajautti: ”Minä tunnen mun voimani palautuu, kun teidät mä jälleen nään.” Kappale kuvastaa samanaikaisesti sekä ikäihmisen yksinäisyyttä sekä jälleennäkemisen toivoa.

Sirpa Pursiainen kannusti kaikkia miettimään keinoja, miten voisi huomioida ikääntyviä ympärillään.

– Muistakaa sanoa niin itsellenne kuin läheisille nämä tärkeät sanat:  Olet rakastettu, merkityksellinen ja tärkeä, tätä kaikkea me olemme Luojan luomina iästä ja tilanteesta riippumatta.

KD-ehdokkaat yhteiskuvassa rollaattorien kokoontumisajot -mielenilmauksessa: Jouni Kaasalainen, Ylöjärvi, Sirpa Pursiainen, Tampere, Pentti Hietanen, Kangasala, Kaisu Paloheimo, Nokia ja Kauko Turunen, Parkano.

Ylös